FK Vojvodina tankt vertrouwen na goede generale richting duel met Ajax

door Jari Perridon 77

Bron FK Vojvodina

FK Vojvodina, tegenstander van Ajax in de tweede voorronde van de Europa League, is het voetbalseizoen goed begonnen. De Servische opponent van Ajax wist de eerste wedstrijd in de competitie met 1-3 te winnen en heeft zodoende vertrouwen getankt in aanloop naar de heenwedstrijd tegen de Amsterdammers.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

De tegenstander van FK Vojvodina was FK Tekstilac Odzaci. Die ploeg promoveerde het afgelopen seizoen naar het hoogste niveau in Servië. De tegenstander van Ajax kwam na een klein halfuur op een 0-1 voorsprong via de spits Aleksa Vukanović. Hij kopte de bal knap langs de doelman van FK Tekstilac Odzaci.

Vlak na rust kwam FK Vojvodina op een 0-2 voorsprong via Marko Veličković, waarna de wedstrijd beslist leek. In de 88ste minuut tekende invaller Andrija Radulović voor de 0-3. Ivan Davidović deed iets terug namens de thuisploeg en zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor FK Vojvodina. De eerste drie punten van het seizoen zijn daarmee een feit voor de tegenstander van Ajax, die nu met een goed gevoel richting Amsterdam zal komen.

Ajax kende ook een goede generale repetitie voor het duel met de Servische ploeg. Afgelopen vrijdag werd er met 1-0 gewonnen van het Griekse Olympiakos. Doelpuntenmaker aan de zijde van de Amsterdammers was Carlos Forbs, die het in de voorbereiding goed heeft gedaan onder Francesco Farioli. Tijdens het duel viel Owen Wijndal uit aan de zijde van de Amsterdammers. De linksback moest gewisseld worden nadat hij last kreeg van zijn pols na een fysiek duel. De ernst van de blessure is nog onbekend. Jorrel Hato deed tegen Olympiacos niet mee vanwege een lichte spierblessure, het lijkt er op dat hij wel fit zal zijn voor het treffen met de Serviërs.

Vojvodina komend weekend ook aan het werk

FK Vojvodina moet na de heenwedstrijd in Amsterdam weer aan de bak in de nationale competitie. FK Novi Pazar is dan de tegenstander van de Serviërs. Ajax kan nog in alle rust toewerken naar de returnwedstrijd. Voor de Amsterdammers begint de Eredivisie pas op 11 augustus. Er wordt dan om 16.45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA voor het duel met SC Heerenveen.