Vink erg te spreken over Fitz-Jim: 'Laat zien dat hij zo veel creativiteit kan toevoegen'

door Bart Veenstra 141

Bron ESPN

Vink erg te spreken over Fitz-Jim: 'Laat zien dat hij zo veel creativiteit kan toevoegen'

door Bart Veenstra 141

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink ziet Kian Fitz-Jim als een 'mooi voorbeeld' voor elke jonge speler. De talentvolle middenvelder heeft in de voorbereiding zijn kans gegrepen en heeft nu onder de nieuwe trainer Francesco Farioli een basisplaats.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Fitz-Jim stond in de duels met FK Vojvodina en in de heenwedstrijd tegen Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League in de basis. Vorig seizoen werd hij nog verhuurd aan Excelsior, waarna hij in de winterstop werd teruggehaald. Bij terugkomst in Amsterdam moest Fitz-Jim het vooral doen met minuten in Jong Ajax. 'Hij is een mooi voorbeeld voor elke jonge speler', zegt Vink bij Voetbalpraat op ESPN.

'Hij werd teruggehaald en had gedacht dat hij zijn kansen zou krijgen. Die kreeg hij niet', legt Vink uit. 'Bij Jong Ajax liep hij met zijn kin op zijn schoen. Hij was te goed voor Jong Ajax.' In de afgelopen periode heeft Fitz-Jim mentaal de knop omgezet en zodoende is hij nu aan het begin van het seizoen basisspeler van Ajax. 'Hij heeft voor zichzelf de beslissing gemaakt om doelen te stellen. Je ziet wat het hem heeft gebracht', klinkt het lovend.

Fitz-Jim of Berghuis op 'tien'?

Vanwege de goede periode van Fitz-Jim wordt het voor Steven Berghuis - die donderdag als rechtsbuiten speelde - mogelijk nog lastig om een basisplaats op het middenveld te veroveren. 'Fitz-Jim laat zien dat hij zo veel creativiteit in dit elftal kan toevoegen, dat het nog een dingetje wordt om Berghuis op tien te krijgen. Fitz-Jim laat zien dat hij alles beheerst.'

Ajax won het duel met Panathinaikos met 0-1 dankzij een goal van Berghuis, waarbij Fitz-Jim overigens de assist leverde. Na 67 minuten werd Fitz-Jim vervangen door Branco van den Boomen. Zondag speelt Ajax in de Eredivisie tegen sc Heerenveen, waarna op donderdag de return tegen Panathinaikos volgt. Beide duels worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax, Feyenoord en PSV spelen dit weekend hun eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. Scoor nu odds van 50.00 als Ajax, Feyenoord of PSV wint! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.