Oranje O19 rekent na rust af met leeftijdsgenoten uit Azerbeidzjan

door Timo Suur 10

Bron OnsOranje

Oranje O19 is aan het nieuwe seizoen begonnen met een 3-0 overwinning op de leeftijdsgenoten uit Azerbeidzjan. Bij rust stond het nog 0-0, maar in het tweede bedrijf liepen de Nederlandse talenten weg bij de tegenstander. Namens Ajax behoren Lucas Jetten, Dies Janse, Don-Angelo Konadu, Precious Ugwu en Skye Vink tot de selectie van Oranje O19.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Nederland was de bovenliggende partij in Spanje, waar de ploeg van KNVB-coach Peter van der Veen zich voorbereid op de eerste kwalificatieronde van de EK-kwalificatie in november. De oefenmeester zag dat Oranje O19 veel kansen creëerden. 'Uiteindelijk scoren we drie keer, maar ik vind dat we vaker hadden moeten scoren', vertelt Van der Veen in gesprek met OnsOranje. 'De eindpass was vaak goed, alleen lukte het niet altijd om de trekker over te halen. Alleen voor rust kregen we al drie honderdprocentkansen. Daar moet er zeker één van in.'

Zo kreeg Zepiqueno Redmond oog-in-oog met de doelman een grote kans, maar hij wist niet te scoren. Ook werden de Nederlandse talenten twee keer gevaarlijk via een teruggetrokken voorzet en een keer via een vrije kopkans, maar voor rust wisten ze het net niet te vinden. Na een klein uur kwam Oranje O19 op een terechte voorsprong. Redmond schoot met de binnenkant van zijn voet binnen na een ééntweetje met een ploeggenoot.

Elf minuten later werd de voorsprong verdubbeld via Ajax-jeugdspeler Ugwu. De voorstopper scoorde met een fraai afstandsschot. Ook de derde treffer kwam op de naam van Ugwu, nadat hij binnenkopte uit een dood spelmoment.

'Achteraf kunnen we tevreden zijn', blikt Van der Veen terug na afloop. 'We moeten het spel nog een beetje fine tunen, maar daarvoor zijn we hier. De jongens trainen ontzettend hard en hebben een goede klik met elkaar. De komende dagen gebruiken we om verder te bouwen.'