Rasmussen krijgt kritiek te verwerken: 'Anders kom je nooit tot grote kansen'

door Bart Veenstra 61

Bron ESPN

Rasmussen krijgt kritiek te verwerken: 'Anders kom je nooit tot grote kansen'

door Bart Veenstra 61

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Christian Rasmussen kan rekenen op behoorlijk wat kritiek na zijn optreden namens Ajax tegen FK Qarabag in de Europa League. De Deen kreeg in Azerbeidzjan de kans op rechtsbuiten, aangezien vaste basisspeler Bertrand Traoré rust kreeg.

Bij Voetbalpraat op ESPN wordt het optreden van Rasmussen in Azerbeidzjan besproken. De Deen wist geen goede indruk achter te laten en dat terwijl trainer Francesco Farioli voorafgaand aan het duel met FK Qarabag nog lovend was. 'We hebben van Farioli gehoord dat Rasmussen zelf misschien nog moet beseffen hoe ongelooflijk goed hij eigenlijk is. Maar hij komt toch niet in de buurt van Bertrand Traoré en Mika Godts?', vraagt Hans Kraay jr. zich af.

Ook Kees Luijckx is kritisch op de wedstrijd van Rasmussen. 'Rasmussen werd tegen Qarabag een aantal keer in stelling gebracht in de één-tegen-één, maar ik denk dat hij van zichzelf weet dat hij niet de kwaliteit heeft om erlangs te gaan', zegt de analist. 'Hij wordt in die posities gezet en dan doet hij niks... Dan speelt hij de bal toch weer rond. Je moet er een keer langs gaan, anders kom je nooit tot grote kansen.'

Rasmussen ongelukkig in zijn acties, Farioli lovend over Deen

Rasmussen speelde tegen Qarabag 78 minuten mee. In zijn speeltijd was de Deen vaak ongelukkig in acties. Zo mislukten vier van zijn vijf ingezette dribbels en leed hij in totaal zeventien keer balverlies. Daarnaast miste hij in Azerbeidzjan een grote kans. Wel wist Rasmussen een penalty te versieren, waardoor Ajax op een veilige 0-2 voorsprong kon komen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Farioli nog lovend over Rasmussen. Hij nam de speler in bescherming en gaf aan dat men veel kan verwachten van de Deense buitenspeler. 'Hij heeft een groot potentieel. Soms heb ik het gevoel dat hij niet weet hoe krachtig hij is en de bijdrage die hij kan hebben. Hij moet zichzelf wat meer gaan ontdekken en het juiste zelfvertrouwen krijgen. Hij moet het team helpen in een moeilijke wedstrijd, zoals vanavond.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.