Goodijk over ontwikkeling Taylor: 'Daar heeft hij in mijn ogen wel stappen in gezet'

door Marco Bouwmeester 11

Bron Voetbal International

Goodijk over ontwikkeling Taylor: 'Daar heeft hij in mijn ogen wel stappen in gezet'

door Marco Bouwmeester 11

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Lentin Goodijk en Süleyman Öztürk hebben er alle vertrouwen in dat Kenneth Taylor nog een rol gaat spelen in het Nederlands Elftal. De middenvelder van Ajax beleeft een goede ontwikkeling in Amsterdam en Goodijk en Öztürk zijn er zeker van dat Taylor in de toekomst de juiste stappen gaat zetten voor een terugkeer in Oranje.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Taylor is een vaste kracht op het middenveld van Ajax. Goodijk vindt dat de middenvelder veel kwaliteiten heeft en ziet ook dat hij op bepaalde gebieden gegroeid is. 'Hij is technisch geweldig, perfect tweebenig en hij heeft loopvermogen', begint Goodijk in VI Rondje Europa. 'Wat ik bij hem vooral nu zie, is dat hij meer gif heeft. En dat hij echt een intrinsieke motivatie heeft om bij het druk zetten de tegenstander op te vreten en de bal wil afpakken. Bij Ajax miste dat vorig jaar een beetje. Echt door je tegenstander heen willen lopen, daar heeft hij in mijn ogen wel stappen in gezet. Hij laat een buitenspeler veel beter spelen, omdat hij continu een verdediger meetrekt.'

Taylor reisde samen met Oranje af naar Qatar voor het WK 2022. Ook tijdens de EK-kwalificatie zat de Nederlander bij de selectie van het Nederlands Elftal. Goodijk en Öztürk zeggen vrij zeker te weten dat Taylor in de toekomst nog een rol gaat spelen bij het Nederlands Elftal. 'Je zou bijna vergeten dat hij nog best jong is. Hij heeft nog zijn hele carrière voor zich. Hij heeft nu een trainer die hem echt ontwikkelt.' 'Tuurlijk kan het', vult Öztürk Goodijk aan. 'Als Sutalo deze verbetering kan laten zien in een halfjaar en Youri Baas en Kian Fitz-Jim ook, dan kan hij dat ook. Bij Jong Oranje is hij één van de big guys en ik heb het idee dat hij dat bij Ajax nog moet worden.'

Ontwikkeling van Sutalo en Fitz-Jim

Eerder spraken Öztürk en Goodijk ook lovend over andere spelers van Ajax. Zo vertelde Öztürk dat Fitz-Jim uitblonk in het duel met Besiktas en dat hij de techniek heeft om de juiste keuzes te maken. Ook Sutalo kon rekenen op complimenten. Öztürk geeft aan dat er enorme veranderingen te zien zijn bij de verdediger, vooral in zijn duels en uitstraling. 'Ik zie bij alle wedstrijden van Ajax, bij Baas en zeker bij Sutalo, een enorme verandering. In uitstraling, in doen en laten. In de duels is hij nu zelfverzekerd. Je ziet dat Ajax nu voor het eerst in drie jaar een trainer heeft', vertelt Öztürk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.