Van den Boomen en Rijkhoff helpen Ajax aan nipte oefenzege op Al-Wasl FC

door Jon van Dam 2689

Ajax heeft donderdagavond een 2-1 oefenzege geboekt op Al-Wasl FC, de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten. Op Sportpark De Lok in Tiel zorgden Branco van den Boomen en Julian Rijkhoff voor de Amsterdamse doelpunten.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

De wedstrijd begon met een flink schrikmoment. Officieus debutant Aaron Bouwman gleed uit, waardoor Al-Wasl een eerste schietpoging kreeg. De bal werd gelukkig voor Bouwman eenvoudig uit de doelmond weggehaald door collega-verdediger Youri Baas.

Na een kleine twintig minuten kwam Ajax op voorsprong via Van den Boomen. De middenvelder schoot snoeihard raak na een uitstekende voorzet van Christian Rasmussen. Binnen een half uur kwam Ajax op vergelijkbare wijze aan de tweede treffer. Ditmaal was het Anton Gaaei die strak voorgaf en Rijkhoff die het af mocht maken.

Enkele minuten later dribbelde Mika Godts zich op fraaie wijze vrij en bediende hij Van den Boomen. Laatstgenoemde haalde goed uit, maar de inzet miste het doel op een haar. Met een 2-0 voorsprong op zak zochten de Ajacieden na 45 minuten de kleedkamer op.

De tweede helft begon met een goede kans voor Van den Boomen na vijf minuten spelen. Op aangeven van Rasmussen schoot de Veldhovenaar in het zijnet. Na een klein uur spelen viel ook de eerste echte kans voor Al-Wasl te noteren. Rijkhoff moest redding brengen op de doellijn, nadat zijn ploeg een hoekschop niet weg kreeg.

Ajax ging hierna verder met het creëren van kansen. Eerst kopte invaller Kristian Hlynsson over na een goede voorzet van Gaaei en enkele minuten later wist Rijkhoff de bal net niet binnen te tikken na een goede combinatie tussen Youri Baas en Hlynsson. Vlak voor tijd leverde Mannsverk op knullige wijze de bal in bij de tegenstander. Al-Wasl kom met twee spelers zo doorlopen richting het doel en Caio Canedo liet doelman Diant Ramaj kansloos: 2-1.

Ramaj; Gaaei, Bouwman, Baas, Sosa (Kaplan 62'); Mannsverk, Berghuis (Vos 46'), Van den Boomen (Tahirović 68'); Rasmussen, Rijkhoff, Godts (Hlynsson 46').

Setford, Kaplan, Tahirović, Ugwu, Vos, Hlynsson, Fitz-Jim, Janse, Banel.

Opstelling Al-Wasl FC:

Ali; Awad (Salmin 46'), Jung (Perez 46'), Bouftiny (Haikal 46'), Pedrozo (Almheiri 46'); Gomes (Khamis 46', N'Guessan 68'), Sidibé (Salmin 46'), N'Guessan (Gimenez 46'); Surour (Diallo 46'), Seferović (Canedo 46'), Al Zaabi (Janeer 46').

Wissels Al-Wasl FC:

Khamis, Salem, Almheiri, Perez, Haikal, Salmin, Salmeen, Gimenez, Ganaer, Canedo, Diallo.

1-0 Branco van den Boomen (19')

2-0 Julian Rijkhoff (31')
2-1 Caio Canedo (87')

- Het is de derde oefenwedstrijd van Ajax' voorbereiding. Lees onze observatie van het vorige oefenduel met Rangers FC (2-1 zege) hier!