Kaplan blijft wederom op de bank; Turkije wint van Tsjechië

door Robin Ridder 342

Voor Tsjechië viel woensdagavond het doek. In de laatste poulewedstrijd van het EK in Duitsland hadden zij aan een 1-2 nederlaag tegen Turkije niet genoeg. Met een punt uit drie wedstrijden gaat Tsjechië naar huis. Turkije gaat als tweede door in de poule. Ajacied Ahmetcan Kaplan kreeg geen minuten deze wedstrijd.

Heel snel in de eerste helft kwam Tsjechen met tien man te staan. Antonin Barak pakte na twintig minuten al zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. Lange tijd maakte de Turken daar geen gebruik van. Ze kwamen namelijk moeilijk door de verdediging van de Tsjechen heen.

In de tweede helft hadden de Turken minder tijd nodig om op voorsprong te komen. Een kleine vijf minuten na rust wist aanvoerder Hakan Calhanoglu met een afstandsknal de ban te breken. Lang konden de Turken niet genieten van hun voorsprong. In de 66e minuut kwam Tsjechië, door een doelpunt van Tomas Soucek langszij. In de absolute slotfase schoot Cenk Tosun de Turken nog naar 1-2.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

FT | Tsjechië - Turkije (1-2)