Hato 'chagrijnig' na wedstrijd tegen Excelsior: 'Vond het geen penalty én een rode kaart'

door Robin Ridder 35

Bron ESPN

Bron ESPN

Jorrel Hato is niet blij met het resultaat van woensdagavond. De jonge Ajacied zegt chagrijnig te zijn na het gelijkspel tegen Exelsior. Ook baalde Hato van het penaltymoment. Volgens hem moest het geen penalty én een rode kaart zijn.

Bij ESPN krijgt Hato de vraag of hij net zo chagrijnig is als Excelsior. 'Ik ben ook chagrijnig, vanwege het resultaat. Ik vond het ook geen penalty én een rode kaart. Als het volgens de regels is dan is het zo. We zijn geen scheidsrechters, gelukkig niet', aldus de jonge verdediger.

Na de rode kaart van Steven Bergwijn kantelde de wedstrijd volledig. Ajax zat met elf man al niet goed in de wedstrijd, maar na de rode kaart speelden ze heel weinig klaar. Hato wilde nog wel met zijn ploeg voor de overwinning gaan. 'We hebben wel zestig minuten met tien man gespeeld. Ik wilde het liefst de 3-2 maken, we waren vaker op de helft van Excelsior dan zij op die van ons.'

De wedstrijd was niet alleen teleurstellend vanwege het resultaat, maar ook door de blessure van Brian Brobbey. De spits kampt wederom met hamstringklachten en moest vlak voor rust naar de kant gehaald worden. 'Ik heb gevraagd hoe het met zijn blessure zit. Maar hij kon gewoon niet door. Brobbey is een goede en sterke jongen, hij komt er overheen', geeft Hato aan.

Hato weet te weinig over Potter

In aanloop naar de wedstrijd van woensdagavond kwam het gerucht naar buiten dat Ajax serieuze gesprekken voert met Graham Potter. De trainer zou nummer een kandidaat zijn om de trainer van Ajax te worden volgend seizoen. Hato geeft aan niet veel te weten over de Engelsman. 'Ik weet dat hij trainer van Chelsea was. Ik weet te weinig over hem om te zeggen of het een goede trainer is. Wij als groep zijn er niet mee bezig. We hebben nog drie wedstrijden om de vijfde plek veilig stellen. Dat is ons doel.'