De Boer bekritiseert eerdere aankoop van Forbs: 'Was in mijn ogen zó tegen de filosofie in'

door Marco Bouwmeester 124

Bron Ziggo Sport

De Boer bekritiseert eerdere aankoop van Forbs: 'Was in mijn ogen zó tegen de filosofie in'

door Marco Bouwmeester 124

Bron Ziggo Sport

Frank de Boer en Marco van Basten kunnen de transfer van Carlos Forbs naar Ajax nog altijd niet begrijpen. Tijdens Rondo blikken de oud-spelers van Ajax terug op een aankoop die volgens De Boer niet aansloot op de visie van Ajax.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

In de transferperiode van de zomer van 2023 nam Ajax Forbs over van Manchester City voor veertien miljoen euro. De Boer geeft aan dat hij het hier niet mee eens was, zeker omdat Ajax ook Bergwijn en Godts in dienst had. 'Dat was in mijn ogen zó tegen de filosofie in, waar Ajax voor stond. Je hebt drie grote talenten op die positie en ook Bergwijn nog', vertelt de oud-international aan tafel bij Rondo.

De Boer is van mening dat het in het dna zit bij een club als Ajax om dit soort spelers zelf op te leiden en dat grote uitgaven hiervoor niet nodig zijn. 'Dan denk je: waarvoor haal je nu een speler van negentien jaar? Het is toch de filosofie dat je zo’n speler zelf opleidt? En daar betaal je dan twaalf miljoen euro (was veertien miljoen, red.) voor', aldus De Boer.

Forbs op huurbasis naar Wolves

Ajax bevestigde op 31 augustus dat Forbs de Amsterdammers ging verlaten op huurbasis. Hij maakte de overstap naar Wolverhampton Wanderers. De huurdeal bevat een optie tot koop. Deze optie moet verplicht gelicht worden door de Wolves als de Portugees tien officiële wedstrijden in de basis begint voor de club uit Engeland.

Ook Marco van Basten kon de aankoop van Ajax niet begrijpen. Verder voorspelt de voormalige spits van Ajax dat de optie tot koop niet gelicht gaat worden door Wolverhampton Wanderers. 'Die optie wordt alleen gelicht als hij goed speelt. Maar die jongen is niet goed genoeg om daar goed te spelen. Dus dat gaat niet gebeuren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.