Ajax O17 boekt monsterzege op FC Utrecht, ook Ajax O19 wint ruim van Domstedelingen

door Timo Suur 86

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 31 augustus. Ajax O17 speelt op Sportpark de Toekomst tegen FC Utrecht, terwijl Ajax O19 op bezoek gaat bij de leeftijdsgenoten uit de Domstad. Volg beide wedstrijden hier en praat mee!

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | Ajax O17 - FC Utrecht O17 (8-1)

Ajax O17 was zaterdagmiddag een maatje te groot voor de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De Amsterdamse talenten kwamen geen enkel moment in de problemen op Sportpark de Toekomst en boekten een 8-1 overwinning. De doelpunten van Ajax O17 werden gemaakt door Jeshurun Simeon, Eternal Barron (twee keer), Pharell Nash, Hasan Ayyildiz (twee keer) en Miguel Joao da Silva (twee keer).

In de eerste helft kwam Ajax O17 nauwelijks in de problemen. In de openingsfase kreeg Ayyildiz twee mogelijkheden op de openingstreffer. Eerst zag hij zijn volley gepakt worden door de doelman en later werd zijn inzet geblokt door een verdediger. In de zeventiende minuut was Marley Alvarez Perez dicht bij de openingstreffer. Na een flitsende combinatie via Simeon kreeg Alvarez Perez een schietkans uit een moeilijke hoek, maar hij schoot hard op de lat.

Na een klein halfuur was het alsnog raak voor de Amsterdammers. Na een fraaie combinatie met zijn ploeggenoten omspeelde Simeon de doelman en kon de bal vervolgens simpel in het lege doel schieten. Een paar minuten later was de spits opnieuw bijna trefzeker, maar zijn inzet werd ternauwernood van de lijn gehaald en dus bleef het 1-0. Nog voor rust kwam alsnog de 2-0 op het scorebord te staan. Barron pakte de bal voor de voeten van zijn tegenstander weg en schoot keurig raak in de korte hoek.

Meteen na rust was het opnieuw raak voor Ajax O17. Nash ontving de bal van Thijmen Romers en draaide heel fraai weg bij zijn tegenstander. Vervolgens schoot de aanvaller hard raak in de korte hoek: 3-0. Met een uur op de klok schoot Barron zijn tweede treffer van de middag binnen. Hij speelde zijn tegenstander op schitterende wijze uit en schoot de bal vervolgens snoeihard in de verre hoek.

De bezoekers deden na 67 minuten nog wel iets terug. Een speler wist door de Amsterdamse defensie heen te breken en kon doelman Mark Engel verschalken in de korte hoek: 4-1. Lang bleef het niet bij deze tussenstand, want vijf minuten later schoot Ayyildiz de 5-1 tegen de touwen. Eerst werd er een grote kans gemist door Simeon na een geweldige steekpass van Levi Acheampong, maar even later schoot Ayyildiz alsnog raak.

In de slotfase ging het nog hard met de doelpunten. Eerst maakte Ayyildiz zijn tweede van de middag, nadat hij de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg en de bal in de korte hoek schoot. Vervolgens schoot Joao da Silva hard raak na een hakje van Joeri Cruden. Dit doelpunt werd in eerste instantie afgevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter van dienst keurde de treffer toch goed: 7-1. Ook Joao da Silva kwam uiteindelijk twee keer met zijn naam op het scorebord. In de 87ste minuut tikte hij een lage voorzet bij de tweede paal in het lege doel en zette hiermee de eindstand op 8-1.

Engel; Alvarez Perez, Kasanwirjo, Tilborg, Fränkel (84' Koka); Romers (84' De Falco), Acheampong (84' Cruden), Ayyildiz; Simeon (73' Joao da Silva), Nash, Barron (61' Teuwsen).

Henrion, De Falco, Bouchouari, Cruden, Koka, Teuwsen, Joao da Silva.

FT | FC Utrecht O19 - Ajax O19 (1-4)

Ajax O19 heeft een ruime 1-4 zege geboekt op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De ploeg van Willem Weijs speelde niet groots, maar onder meer twee rake strafschoppen zorgden voor een fraai begin van de competitie.

Na vijf minuten kreeg Ajax O19 een opgelegde kans om de score te openen. Rayane Bounida werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna Emre Ünüvar mocht aanleggen vanaf elf meter. Zijn inzet miste echter overtuiging en werd zodoende gepakt door de goalie. De spits kreeg in de twintigste minuut opnieuw een kans op de openingstreffer na een vrije aanval. De jongeling schoot de bal op doel vanuit een moeilijke hoek, maar zag zijn poging verwerkt worden tot een hoekschop.

De thuisploeg kreeg voor rust twee grote kansen om de score te openen na twee fouten van Ajax-doelman Aymean el Hani. Eerst greep de goalie mis en zag een kopbal maar net naast zijn goal gaan. Een paar minuten later schatte hij een lange bal verkeerd in, waardoor de bal over hem heen ging. De spits van de Domstedelingen wist de kans echter niet te benutten. Vlak voor het rustsignaal ging de bal weer op de stip voor de Amsterdamse talenten na een handsbal. Ditmaal ging Don O’Niel achter de bal staan en was het wel raak voor Ajax O19. Hij stuurde de doelman naar de verkeerde hoek: 0-1.

De tweede helft begon voor Ajax O19 net zo goed als de eerste eindigde, namelijk met een treffer. Opnieuw was O’Niel de gevierde man, nadat hij een steekpass van Ünüvar een mooi vervolg gaf door de bal over de doleman te stiften: 0-2. Vanaf de aftrap die volgde leek Ünüvar zelf te gaan scoren na een grote fout van FC Utrecht O19, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Even later mocht Ünüvar wel juichen. De aanvalsleider schoot een hoekschop van O’Niel hard tegen de touwen.

In de 66e minuut deden de Domstedelingen iets terug. Ajax O19 werkte een hoekschop niet goed weg, waarna de bal van dichtbij in het doel kon worden geschoten. Vijf minuten later kwam Ajax O19 goed weg na een penibele situatie. El Hani wist eerst een inzet te keren, waarna zijn verdediging de rest deed en zo een tweede Utrechtse treffer voorkwam. Ajax O19 speelde ondanks de voorsprong een zwakke tweede helft, maar kon in blessuretijd opnieuw aanleggen vanaf elf meter, nadat Ünüvar gevloerd werd. De spits ging zelf achter de bal staan en faalde ditmaal niet: 1-4. Dit bleek de eindstand.