Ajax O15 wint ruim dankzij uitblinker Simeon; Ajax O16 boekt nipte overwinning

door Timo Suur 99

Ajax O15 en Ajax O16 hebben het seizoen afgesloten met overwinningen op respectievelijk AZ O15 en FC Twente/Heracles O16. Jeshurun Simeon was bij Ajax O15 de grote man met maar liefst zes doelpunten, terwijl Tyrese Teuwsen bij Ajax O16 tweemaal trefzeker was.

FT | Ajax O15 - AZ O15 (7-2)

Ajax O15 heeft zaterdagochtend een overtuigende 7-2 overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van AZ. Simeon was de grote man aan Amsterdamse zijde met zes doelpunten. De andere treffer werd gemaakt door Tim de Koning.

Al in de zesde minuut maakte Simeon zijn eerste doelpunt. Een AZ-verdediger schoof de bal onder druk in de voeten van de spits, die op vijf meter van het doel de bal simpel in de hoek kon schieten. Een minuut later waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar een voorzet belandde op de lat. Na een kleine tien minuten was opnieuw Simeon trefzeker. De Koning gaf de bal hard en laag voor en zijn voorzet werd in een leeg doel geschoten door de spits.

Hiermee was het Amsterdamse offensief nog niet gestopt. In de 22ste minuut zette Simeon een centrale verdediger oner druk en wist hem vervolgens van de bal te zetten. De uitblinker ging alleen op de AZ-doelman af en schoot koelbloedig binnen. Vervolgens kwamen er meerdere mogelijkheden voor de bezoekers op de aansluitingstreffer. In de 26ste minuut resulteerde dit in de 3-1. De rechtsbuiten van AZ ging ervandoor en kwam schuin voor doelman Guus Olgers. De AZ’er schoot de bal door de benen van de doelman binnen.

Een paar minuten later was het alweer raak voor AZ O15. De bal viel gelukkig voor de bezoekers in het strafschopgebied. Een speler van AZ kreeg als eerste een voet tegen de bal en tikte de bal over Olgers in het doel. Voor rust kreeg AZ O15 nog een grote kans op de gelijkmaker. Na een voorzet van de linkerkant kon een AZ’er van dichtbij op doel schieten, maar Olgers voorkwam met een knappe voorsprong de gelijkmaker.

Nadat Ajax O15 aan het eind van de eerste helft wat wegviel, was de eerste kans van het tweede bedrijf weer voor de thuisploeg. Luka Vieillevoye stond helemaal vrij bij de tweede paal en ontving een voorzet van Nafairon Landvreugd. Eerstgenoemde moest scoren, maar mikte de bal net naast het doel. Vijf minuten later was het alsnog raak voor de Amsterdammers.De bezoekers verloren de bal onder druk van Ajax O15 de bal net voor het eigen strafschopgebied. Landvreugde speelde Simeon in, waarna de spits kapte naar zijn favoriete rechterbeen. De spits stelde zijn schot een keer uit en schoot vervolgens zijn vierde treffer van de ochtend binnen.

In de 58ste minuut zette De Koning de 5-2 op het scorebord. Hij kreeg de bal van Landvreugd, die naar binnen kwam vanaf de rechterkant. Eerstgenoemde nam de bal aan en schoot raak in de verre hoek. Ruim een kwartier voor het eindsignaal was Simeon nog een keer trefzeker. De spits schoot de bal van ongeveer twintig meter hard en laag in de korte hoek: 6-2. Ook het slotakkoord was voor Simeon. Hij werd in de diepte gestuurd door Niilo Tarvajärvi, die daarvoor de bal ontving van Olgers. Ajax’ topscorer ging vervolgens om de doelman heen en schoof de bal in een leeg doel.

Opstelling Ajax O15:

Olgers; Nieboer (41' Koelewijn), Peters, Vieillevoye, Tarvajärvi; De Koning, Newstead, Talai (41' Rakdou); Wooter (41' Landvreugd), Simeon, Laghmich (41' Gomes Fereira).

7-2 Jeshurun Simeon (80')

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

FT | Ajax O16 - FC Twente/Heracles O16 (3-2)

Ajax O16 heeft zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst met 3-2 afgerekend met FC Twente/Heracles O16. De Amsterdammers kwamen snel op een 3-0 voorsprong, maar de bezoekers kwamen nog terug tot 3-2. De doelpunten werden gemaakt door Teuwsen (twee keer) en Pharell Nash.

In de achtste minuut van de wedstrijd pakte Ajax O16 de leiding via Teuwsen. Na een combinatie tussen Hasan Ayyildiz en Miguel João da Silva schoot laatstgenoemde de bal op de handen van de doelman, maar in tweede instantie schoot Teuwsen de bal binnen. Twee minuten later was het alweer raak voor de thuisploeg. Na een voorzet van Abdellah Ouazane kopte de spits raak voor zijn tweede treffer: 2-0.

Na ruim twintig minuten kwam Ajax O16 zelfs op een 3-0 voorsprong. Nash ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot overtuigend raak in de korte hoek. Hiermee was de Amsterdamse storm gaan liggen, want na een klein halfuur deden de bezoekers iets terug. Uit een moeilijke hoek werd de bal hard en hoog binnengewerkt: 3-1. Voor rust kreeg FC Twente/Heracles O16 nog een kans op een twee doelpunt, maar de bal werd net naast geschoten.

Al snel in de tweede helft was Ajax O16 dicht bij de 4-1, maar Teuwsen schoot op de baal vanuit kansrijke positie. In het laatste halfuur moest de thuisploeg verder met tien man, want Teuwsen ontvingt zijn tweede gele kaart en werd zodoende van het veld gestuurd door de scheidsrechter van dienst. Ruim twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen de bezoekers terug tot 3-2. Van buiten het strafschopgebied werd de bal hard en hoog in de hoek geschoten.

Een kleine tien minuten voor het eindsignaal kreeg invaller Levi Acheampong een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij kreeg de bal van Joao da Silva, maar eerstgenoemde schoot van dichtbij op de uitgestoken voet van de Twente/Heracles-goalie. In de blessuretijd leek de spits van de bezoekers in kansrijke positie uit te kunnen halen, maar met een uitstekende sliding werd dit voorkomen door Thijmen Romers.

Opstelling Ajax O16:

Mulder; Alvarez Perez, Kasanwirjo (41' De Falco), Bouchouari (64' Van der Aa); Ouazane, Romers, Ayyildiz (64' Acheampong), Tilborg (64' Misignha); Joao da Silva, Nash (71' Simeon), Teuwsen.

Wissels Ajax O16:

Bonevacia, Van der Aa, Acheampong, De Falco, Misignha, Simeon.

1-0 Tyrese Teuwsen (8')
2-0 Tyrese Teuwsen (10')
3-0 Pharell Nash (25')
3-1 FC Twente/Heracles O16 (27')
3-2 FC Twente/Heracles O16 (68')

- In de zestigste minuut moest Ajax O16 met tien man verder na een rode kaart (twee keer geel) van Tyrese Teuwsen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!