Ajax Vrouwen beginnen met grote overwinning op PEC Zwolle aan Azerion Vrouwen Eredivisie

door Jon van Dam 9

De Ajax Vrouwen zijn zondag goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van Hesterine de Reus boekte een ruime 5-1 overwinning op PEC Zwolle. Namens de Amsterdammers waren Tiny Hoekstra, Danique Tolhoek (2x), Lily Yohannes en Nadine Noordam trefzeker.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

De openingsfase van de Ajax Vrouwen was minder om over naar huis te schrijven, aangezien de PEC Zwolle Vrouwen na een kwartier op voorsprong kwamen via Hanna Huizenga. Het antwoord van de thuisploeg kwam echter al snel. Op aangeven van Tolhoek zette Hoekstra Ajax naast de Zwolse formatie. Tolhoek zorgde in de 23e minuut zelf voor de 2-1 nadat zij scherp was bij een rebound. Zeven minuten later kreeg diezelfde Tolhoek de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar haar penalty werd gekeerd.

Na rust zorgde Lily Yohannes voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Het zeventienjarige talent twijfelde niet en schoot de bal met haar wreef in de linkerbovenhoek: 3-1. In de 73e minuut revancheerde Tolhoek zich voor haar gemiste strafschop door oog in oog met PEC Zwolle-keepster Inge Tijink koelbloedig af te ronden. Zo'n tien minuten voor tijd zorgde Nadine Noordam voor het slotakkoord. Middels een fraaie lob bepaalde zij de score op 5-1.

De 5-1 zege op PEC Zwolle is een mooie opsteker voor de Ajax Vrouwen, die begin september plaatsing voor de Champions League misliepen tegen Fiorentina. Volgende week zondag komt de ploeg van De Reus weer in actie. Dan is in Alkmaar AZ Vrouwen de tegenstander.

FT | Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen (5-1)