FC Twente te sterk voor opnieuw kwetsbaar sc Heerenveen

door Jesse ter Haar 36

FC Twente is dinsdagavond te sterk gebleken voor het sc Heerenveen van Robin van Persie. Al voor rust werd de eindstand van het duel bereikt. De verliezende uitploeg moest - na de 9-1 nederlaag tegen AZ - opnieuw de nodige kansen toestaan.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Voor beide ploegen stond er dinsdagavond een hoop op het spel. Zo ging sc Heerenveen op zoek naar revanche voor de 9-1 nederlaag tegen AZ en daarvan moest FC Twente het slachtoffer worden. De ploeg uit Enschede begon echter ook wisselvallig aan het seizoen en dus waren de drie punten meer dan welkom. FC Twente kwam in de eerste vier duels tot vijf punten.

Uiteindelijk was het dinsdagavond FC Twente dat de sterkere ploeg was - en dat kwam terug in de score. Het balbezit was zo goed als gelijk verdeeld, maar de thuisploeg wist daaruit meer gevaar te stichten. Het was Sem Steijn, zoon van voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn - die zijn waarde voor FC Twente etaleerde. Met twee goals voor rust zette hij de 2-0 eindstand al op het bord.