Shirtjes Weghorst en Henderson verkopen goed: 'Meest atypische Ajax-spelers die je maar kan bedenken'

door Mike van Weert 67

Shirtjes Weghorst en Henderson verkopen goed: 'Meest atypische Ajax-spelers die je maar kan bedenken'

door Mike van Weert 67

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou vindt het vreemd dat het shirtje van Wout Weghorst het beste verkochte shirt tot nu toe is bij Ajax dit seizoen. De journalist ziet de spits absoluut niet als een speler die Ajax ooit zou overwegen als de club niet in sportieve malaise verkeert. Dat zag Mossou vorig jaar ook na de komst van Jordan Henderson, die in zijn ogen ook een atypische Ajax-speler is.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Weghorst maakte deze zomer na lang wachten de overstap naar Amsterdam. Dat bracht een hoop teweeg bij de achterban van Ajax, want het zorgde voor een hoop interesse in een het bemachtigen van een Weghorst-shirtje. 'Ik vind dat heel opvallend en ik vond het vorig jaar bij Henderson ook al opvallend', zegt Mossou bij de AD-Voetbalpodcast. 'Dit zijn de meest atypische Ajax-spelers die je maar kunt bedenken. Henderson en Weghorst hebben niets wat een typische Ajax-speler heeft. Misschien hebben ze een soort X-factor.'

Mossou vergelijkt Ajax met Feyenoord

Mossou merkt op dat Weghorst en Henderson vooral momenteel spelers zijn die goed bij Ajax passen. De club is op sportief vlak door de ondergrens gezakt, en Henderson en Weghorst staan bekend als werkpaarden. Mossou vergelijkt de huidige situatie met een situatie die Feyenoord eerder meemaakte. Toen haalde de club spelers als Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay naar Rotterdam Deze geroutineerde spelers zorgden voor stormloop op shirtjes, terwijl de spelers duidelijk al op hun retour waren.

'Het zijn een soort hoopvoetballers', geeft Mossou aan. Weghorst en Henderson werden in hun eerste wedstrijd in een Ajax-shirt ook direct toegezongen. 'Het blijken in de praktijk gewoon lapmiddelen te zijn. Als Ajax goed functioneert, dan hoef je niet dit soort spelers te halen om de boel te repareren.' Mossou denkt dat hetzelfde geldt voor Davy Klaassen, die na de transferdeadline toch binnen werd gehaald door de Amsterdammers en natuurlijk razend populair is bij de club.

'Hij is een nuttige Ajax-speler, maar hij is vooral een middel om de boel te repareren waar het allemaal stuk is gelopen met deze selectie. Dat is niet erg voor de korte termijn, maar ik heb bijvoorbeeld mijn twijfels of Weghorst ooit een echte Ajax-spits wordt', geeft Mossou aan. De journalist vindt het vreemd dat het shirtje van Brian Brobbey niet populairder is. 'De jeugd die Ajax een warm hart toedraagt, is helemaal gek van Brobbey', aldus Mossou.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.