Mossou ziet de hand van Farioli: 'Maar Ajax gaat echt nog wel wat slechte wedstrijden spelen'

door Mike van Weert 15

Mossou ziet de hand van Farioli: 'Maar Ajax gaat echt nog wel wat slechte wedstrijden spelen'

door Mike van Weert 15

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou heeft genoten van het spel van Ajax tijdens het Europa League-duel met Besiktas. Desondanks schrok de journalist vooral van het spel van de Turkse grootmacht. Bovendien moet men rekening houden met meerdere mindere wedstrijden van de Amsterdamse ploeg, aangezien de selectie van Ajax niet dusdanig in balans is om iedere week een goede wedstrijd op de mat te leggen.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Ajax kende een fantastische openingswedstrijd in de competitiefase van de Europa League. De Amsterdammers wisten Besiktas met 4-0 over de knie te leggen. Mossou heeft genoten van het spel van de ploeg van Francesco Farioli. 'Ze speelden echt goed. Heel dynamisch, echt als een team, waarmee ze gelijk een enorm contrast vormden met Besiktas', zegt de journalist in de AD-Voetbalpodcast. 'Zij vielen echt verschrikkelijk tegen. Het was werkelijk niet om aan te zien wat zij op de mat legden.'

Mossou is dus vooral kritisch op de speelwijze van het team van Giovanni van Bronckhorst. De journalist zag geen duidelijk spelprincipe bij Besiktas en dat had hij totaal niet verwacht, gezien de individuele kwaliteiten bij de Turkse ploeg. 'Het is een beetje alsof ze die wedstrijd op routinetempo wilden spelen. Het leek alsof ze het op de automatische piloot wilden doen. Dat is gek, want daarvoor hebben ze de status echt niet. Daar ging Ajax voortreffelijk mee om.'

Ajax moet pas op de plaats maken

Desondanks is er niet alleen maar ruimte voor euforie bij Ajax. De Amsterdamse club heeft in negen dagen tijd drie wedstrijden gespeeld, waarvan er twee overtuigend werden gewonnen en één werd gelijkgespeeld. Tijdens het Eredivisieduel met Go Ahead Eagles kwam Ajax niet goed voor de dag en leek het team in dezelfde valkuil te trappen als in het duel met NAC. Volgens Mossou moeten de Ajaxsupporters rekening houden met het feit dat er nog meer van zulke wedstrijden zullen volgen.

'Dit Ajax gaat echt nog wel wat slechte wedstrijden spelen. Met deze selectie ontkom je daar ook niet aan. De selectie is totaal niet in balans, net zoals vorig jaar, maar het verschil is dat je nu een trainer hebt die er wel mee aan de slag is gegaan', zegt de journalist over Farioli. Er gloort daarom ook wel wat hoop aan de Amsterdamse horizon. 'Je ziet echt wat vooruitgang in fases. Het is nog niet allemaal top, maar je ziet dat er muziek in zit', aldus Mossou.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.