Hato genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar 2023/'24

door Jon van Dam 18

Bron ESPN

Hato genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar 2023/'24

door Jon van Dam 18

Bron ESPN

Jorrel Hato is als enige Ajacied genomineerd voor de prijs Johan Cruijff Talent van het Jaar 2023/'24, zo meldt ESPN, dat de prijs samen met de Eredivisie CV organiseert. De jonge verdediger neemt het op tegen vier andere talenten uit de Eredivisie.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Het beste talent van het Eredivisie-seizoen 2023/24 zal volgende maand de prijs Johan Cruijff Talent van het Jaar in ontvangst nemen. Alleen spelers die aan het begin van het afgelopen seizoen 21 jaar of jonger waren, konden genomineerd worden. De vijf genomineerden zijn op basis van Opta-statistieken en KPN Man of the Match-stemmen geselecteerd. Ook moeten de spelers tijdens minimaal veertig procent van het totale aantal speelminuten in actie zijn gekomen. De winnaar zal worden gekozen door de achttien Eredivisie-trainers en bondscoach Ronald Koeman.

Naast Hato zijn ook Johan Bakayoko (PSV), Ruben van Bommel (AZ), Yankuba Minteh (Feyenoord, inmiddels Brighton & Hove Albion) en oud-Ajacied Youri Regeer (FC Twente) genomineerd. De winnaar wordt op maandag 2 september bekendgemaakt tijdens de Eredivisie Awards.

Hato lichtpuntje in een matig Ajax

Hato was tijdens het teleurstellende seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. De achttienjarige mandekker speelde de meeste minuten van alle Ajax-spelers (2962). Daarnaast was hij goed voor één goal en twee assists, terwijl hij ook opviel met zijn passnauwkeurigheid van 92,5 procent: de hoogste in de competitie. Aan het eind van het afgelopen seizoen werd Hato door Ajax al bekroond tot Talent van het Jaar.

Tijdens de Eredivisie Awards worden ook de Eredivisie Speler van het Jaar en de Azerion Vrouwen Eredivisie Speler van het Jaar bekendgemaakt. Het evenement, dat door Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias gepresenteerd wordt, is op 2 sepember live te zien op ESPN 1. Het gala begint om 20.30 uur.

Praat nu in het forum mee over Francesco Farioli, de mogelijke nieuwe algemeen directeur, de transferzaken van Ajax deze zomer of technische problemen op onze site!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.