Jagiellonia Bialystok lijdt opnieuw nederlaag in Poolse competitie

door Jon van Dam 35

Jagiellonia Bialystok heeft zondag opnieuw een nederlaag geleden in de Ekstraklasa. De tegenstander van Ajax in de play-offs van de Europa League verloor op bezoek bij Katowice met 3-1. Vorig weekend ging de club op eigen veld al onderuit tegen Cracovia (2-4).

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Regerend kampioen Jagiellonia Bialystok hoopte in Katowice de ruime thuisnederlaag tegen Ajax (1-4) weg te kunnen spoelen. Echter kregen de manschappen van trainer Adrian Siemieniec na twee minuten al een doelpunt te incasseren. Adrian Blad van Katowice werd aangespeeld door Bartosz Nowak aan de rechterkant van het strafschopgebied. De aanvaller twijfelde niet en schoof de bal in de linkeronderhoek.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en scoorden na achttien minuten de 1-1. Afimico Pululu trof van zeer dichtbij doel en zette zijn ploeg langszij. In de eerste helft bleef Jagiellonia Bialystok vervolgens de betere ploeg, maar het veldoverwicht kon niet worden omgezet in meer doelpunten.

In het tweede bedrijf voerde Katowice de boventoon en daarvoor werd het in de 73e minuut beloond. Middenvelder Mateusz Kowalczyk ontving de bal van Borja Galán en schoot vanaf een meter of twintig raak: 2-1. In de absolute slotfase scoorde Katowice de bevrijdende 3-1. Oskar Repka bezorgde de thuisploeg op aangeven van Adam Zrelák de overwinning.

Donderdag gaat Jagiellonia Bialystok op bezoek bij Ajax. Na de 1-4 in Polen wacht de club een haast onmogelijke opgave om de groepsfase van de Europa League nog te bereiken. Het duel in de Johan Cruijff ArenA, dat onder leiding staat van arbiter Maurizio Mariani, begint om 20.00 uur.

FT | Katowice - Jagiellonia Bialystok (3-1)