Jagiellonia Białystok beleeft slechte generale en verliest topper tegen Cracovia

door Brent Tomassen 54

Jagiellonia Białystok, de tegenstander van Ajax in de play-offs van de Europa League, heeft in eigen huis een pijnlijke 2-4 nederlaag geleden in de topper tegen Cracovia. Jagiellonia Białystok wist een snelle achterstand nog wel te repareren, maar ook de tegenstander toonde veerkracht. Hierdoor beleeft Ajax' komende Europese tegenstander een slechte generale repetitie voor de wedstrijd tegen de Amsterdammers van komende donderdag.

De wedstrijd begon slecht voor de thuisploeg, want al in de derde minuut nam Cracovia de leiding via Benjamin Källman. De valse start wist Jagiellonia Białystok in 25 minuten alweer te repareren. Lamine Diaby-Fadiga zorgde voor de gelijk maker, waarna Jaroslaw Kubicki de regerend landskampioen op voorsprong schoot. Lang kon het thuispubliek niet juichen, want binnen het half uur schoot Jakub Jugas Cracovia langszij.

In de tweede helft was het opnieuw Källman die als eerste het net wist te vinden. Diep in blessuretijd wist Mateusz Bochnak ook nog het net te vinden namens de bezoekers: 2-4. Door de zege neemt Cracovia voorlopig de koppositie over van Jagiellonia Białystok, al heeft de tegenstander van Ajax wel een wedstrijd minder gespeeld.

Donderdag speelt de regerend kampioen van Polen in eigen huis tegen Ajax. De ploeg van coach Francesco Farioli speelt zondagmiddag nog een wedstrijd op bezoek bij promovendus NAC Breda. Het duel in het Rat Verlegh Stadion begint om 16.45 uur.