Weghorst in Elftal van de Week van De Telegraaf: 'Gaat hoog op de topscorerslijst komen'

door Marco Bouwmeester 19

Bron De Telegraaf

Weghorst in Elftal van de Week van De Telegraaf: 'Gaat hoog op de topscorerslijst komen'

door Marco Bouwmeester 19

Bron De Telegraaf

Wout Weghorst heeft na zijn belangrijke rol in de 3-4 overwinning van Ajax tegen Heracles Almelo een plek verdiend in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Net als twee weken geleden, toen de Tukker een heldenrol vertolkte in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, staat Weghorst nu weer in het Elftal van de Week. Deze week is het elftal samengesteld door Jan Poortvliet.

Weghorst viel in minuut 58 in voor Brian Brobbey. Laatstgenoemde wist zijn grote kansen niet te benutten en dus was het de beurt aan Weghorst om de winnende treffer te maken. De Tukker wist met twee goals wederom erg belangrijk te zijn voor Ajax. Poortvliet zag twee aanvallers van Heracles een goede wedstrijd spelen, maar besloot toch de spits van Ajax te belonen met een plek in het Elftal van de Week van De Telegraaf.

'Mario Engels en Luka Kulenovic lieten schitterende dingen zien bij Heracles, maar ik pak die spits van de andere kant: Wout Weghorst. Hij veranderde als invaller het hele spelletje van Ajax weer en daarmee het wedstrijdverloop, met twee goals. Die man heeft al twintig metamorfoses de goede richting op ondergaan in z’n carrière. Hoewel geen échte goalgetter, al was hij bij Wolfsburg waanzinnig, gaat hij nu ook hoog op de topscorerslijst komen.'

Dat Weghorst het hele spel veranderde van de Amsterdammers is duidelijk, maar de spits was na afloop van het duel in Almelo toch ontevreden over de manier van spelen van zijn ploeg. De spits van Ajax leverde tijdens zijn invalbeurt ook nog bijna een assist op Anton Gaaei, die de bal naast het doel schoot.

Missers van Brobbey

Wie een minder goede middag beleefde in Almelo was Brobbey. De eerste spits van Ajax staat al een aantal wedstrijden droog in het shirt van Ajax en wist ook op zondagmiddag niet het net te vinden. Concurrent Weghorst kan zich als spits goed verplaatsen in de gevoelens van Brobbey. 'Door hard werken komt het vanzelf weer en gaan ze vanzelf weer vallen. Ik weet hoe hij zich nu voelt en dat is voor een spits gewoon kut', aldus de Tukker in gesprek met ESPN.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.