Van Polen verbaast zich: 'Waarom zou je als Ajax Namli niet oppikken?'

door NielsOpdam 136

Bron Voetbalpraat

Van Polen verbaast zich: 'Waarom zou je als Ajax Namli niet oppikken?'

door NielsOpdam 136

Bron Voetbalpraat

Laatst geüpdatet

Bram van Polen vindt het opmerkelijk dat Ajax geen serieuze poging heeft ondernomen om Younes Namli naar Amsterdam te halen, zo vertelt de oud-voetballer woensdagavond in Voetbalpraat. Namli was deze zomer transfervrij en Ajax is hard op zoek naar een buitenspeler, maar Alex Kroes besloot niet door te pakken.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Na vele geruchten en lang afwachten koos Namli uiteindelijk voor een transfervrije terugkeer bij PEC Zwolle. Volgens Van Polen mag zijn oud-werkgever daar erg blij mee zijn. 'Ik snap totaal niet dat andere clubs in de Eredivisie hem niet hebben opgehaald. Waarom zou je als Ajax deze jongen niet oppikken?', vraagt de oud-verdediger zich af.

'Hij is balvast, intelligent, zijn positiespel is supergoed, hij kan dribbelen als geen ander en hij creëert onwijs veel kansen', somt Van Polen de kwaliteiten van Namli op. 'Ik snap het niet, want zo veel heb je er daar niet van in de Eredivisie. Ik verbaas mij erover. Ik denk dat je je gaat verbazen over hoe goed hij is.'

Namli sprak 'heel goed' met Kroes

Namli vertelde eerder al aan ESPN dat hij in het begin van de afgelopen transferperiode gesprekken heeft gevoerd met Ajax. Hij sprak 'heel goed' met Kroes. 'Hij kwam heel goed op mij over. De manier waarop hij mij zag, daar waren we het over eens. We waren het eens op veel vlakken. Ik heb vervolgens ook met de trainer gesproken. Uiteindelijk heeft Ajax gekozen om wat anders te doen en dat is hun goed recht', vertelde de creatieveling eerder deze maand. Namli vertelde toen ook dat hij graag in Amsterdam had willen spelen. 'Ajax is het soort club waar ik naar op zoek ben.' Dat zoeken lijkt nu ten einde te zijn gekomen, omdat hij toch weer terugkeert bij PEC Zwolle.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.