Van Halst pleit voor basisplaats Hato: 'Ik neem aan dat je wat meer ruimte gaat krijgen tegen Duitsland'

door Brent Tomassen 27

Bron Ziggo Sport

Van Halst pleit voor basisplaats Hato: 'Ik neem aan dat je wat meer ruimte gaat krijgen tegen Duitsland'

door Brent Tomassen 27

Bron Ziggo Sport

Jan van Halst opteert voor een basisplaats in Oranje voor zowel Brian Brobbey en Jorrel Hato maandagavond, wanneer het Nederlands elftal op bezoek gaat bij Duitsland. De analist beschouwt bij Ziggo Sport voor op het duel en ziet kansen voor de Ajacieden.

Brobbey en Hato vielen tijdens het Nations Leagueduel met Hongarije (1-1) beiden in. De spits kreeg zelfs nog een grote kopkans, maar deze bleek niet aan hem besteed. De kans is aanwezig dat het Ajax-duo in Duitsland aan de aftrap zal verschijnen. Bondscoach Ronald Koeman liet eerder doorschemeren dat hij opnieuw zowel Brobbey als Joshua Zirkzee één interland vanaf het begin wilde zien.

Voor Hato liggen er na de blessure van Nathan Aké en de rode kaart van Virgil van Dijk kansen op een basisplek. 'Het meest logische is dan om Van de Ven naar het centrum te halen. Hato zou ik dan op linksback zetten', vindt Van Halst. 'Ik neem aan dat je wat meer ruimte gaat krijgen tegen Duitsland, dus dan kun je met Van de Ven de soms ook de ruimte gaan zoeken. Hato kan zijn positie centraal achterin dan overnemen.'

'Doordat Gakpo altijd een beetje van de zijkant komt, heb je ook geen heel diepgaande linksback nodig'

Ian Maatsen is de andere linksback in de slectie van Koeman, maar de verdediger van Aston Villa maakte tot dusver nog geen minuten in Oranje. 'Maatsen kun je ook opstellen als linksback. Hij is aanvallend beresterk, maar ik vind hem verdedigend wat minder. En je speelt toch tegen Duitsland', weegt de oud-Ajacied de keuzes voor de linksbackpositie af. 'Met Hato aan de zijkant, waar hij ook bij Ajax speelt, ben je toch wat zekerder. Doordat Gakpo altijd een beetje van de zijkant komt, heb je ook geen heel diepgaande linksback nodig. Ik denk dat dit de meest logische oplossing zou zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.