Perez zag slim Ajax: 'Hierdoor verdedigen ze nu meer als team'

door Marco Bouwmeester 16

Bron ESPN

Perez zag slim Ajax: 'Hierdoor verdedigen ze nu meer als team'

door Marco Bouwmeester 16

Bron ESPN

Kenneth Perez denkt dat het Ajax van vorig seizoen de wedstrijd tegen Slavia Praag waarschijnlijk verloren had. De Amsterdammers wisten gisteren met een man minder een punt over de streep te trekken in Praag. De analist ziet een verbetering bij de club uit Amsterdam op verdedigend vlak.

Na het 1-1 gelijkspel van Ajax tegen Slavia Praag merkt Perez op dat er grote kansen gemist werden door de club uit Amsterdam. Brian Brobbey miste in de eerste helft twee behoorlijke kansen. Volgens de analist moet de spits van Ajax meer zijn tijd nemen om kansen te benutten.

'Het was te gehaast weer. In de herhaling zie je dat hij hem bovenop de bal raakte. Hij had alle tijd van de wereld om een betere positie aan te nemen en dan gaat het iets te gehaast. Toen zag je weer een beetje de Brobbey van vorig seizoen. Die gevechten met verdedigers zijn wel geinig om te zien', aldus Perez in Voetbalpraat.

Mede door de gemiste kansen van Brobbey wist Ajax niet verder te komen dan een gelijkspel. Perez ziet dat Ajax onder Farioli beter is geworden in verdedigen. Ajax moest donderdagavond na een rode kaart het punt met hand en tand verdedigen en volgens Perez was dit het Ajax van vorig seizoen niet gelukt.

'Zo’n wedstrijd als vandaag verloren ze waarschijnlijk vorig seizoen. Ze beseffen nu best wel goed dat ze de kwaliteiten niet hebben om daar te gaan voetballen. Hierdoor verdedigen ze nu meer als team. Het verdedigen heeft niks met Ajax te maken, qua waar Ajax voor staat. Maar dit is de nieuwe realiteit voor Ajax.'

Belangrijke vaardigheid in Europees verband

Ook Yordi Yamali vindt het een belangrijke kwaliteit om de voorsprong te kunnen verdedigen, zeker in Europees verband. 'Realistisch voetbal is denk ik wel verstandig. Ik denk niet dat je het hele seizoen deze uitgangspositie moet houden. Het is Europees gezien verstandig dat je dit beheerst. Dat je de wedstrijd leest van een kwartier voor tijd. Zitten we er niet lekker in, dan zetten we het in. Gewoon beheersen en op het juiste moment inzetten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.