Pasveer trots op Ajax na gelijkspel: 'Hebben gevochten als leeuwen'

door Marco Bouwmeester 21

Bron Ajax TV

Remko Pasveer is van mening dat Ajax de wedstrijd tegen Slavia Praag had kunnen winnen. De kansen voor de Amsterdammers lagen er volgens de doelman vooral in de eerste helft. Na de rode kaart van Youri Baas werd het voor Ajax een lastig karwei om de drie punten over de streep te trekken.

Na het 1-1 gelijkspel van Ajax tegen Slavia Praag stond Pasveer Ajax TV te woord. Het plan voorafgaand aan het duel van donderdagavond was duidelijk volgens de doelman. 'Voetballen van achteruit. Dat hebben we goed gedaan. We gaven wel een aantal verkeerde passes, maar dat is wel inherent aan de sfeer hier. We kwamen er een paar keer goed onderuit en dan hadden we het eigenlijk moeten afmaken in de eerste helft.'

In de eerste helft wist Branco van den Boomen via een penalty namens Ajax de openingstreffer te maken. Pasveer zag zijn ploeg na het doelpunt meer grip krijgen op de wedstrijd. 'Na de goal kregen we iets meer grip en druk op de zijkanten. In een latere fase na de goal ging het beter. We hebben gevochten als leeuwen. Het was een voetbalgevecht aan het eind.'

Tijdens deze lastigere eindfase voor Ajax kwam de club uit Amsterdam ook nog met tien man te staan. Baas mocht het veld in minuut 75 verlaten na zijn tweede gele kaart. Pasveer is van mening dat zijn ploeg het in de laatste fase van de wedstrijd erg goed heeft gedaan. 'Helemaal na de rode kaart, dan gaat bij hen het publiek erachter. Bij ons was het alarmfase één achterin om de boel op te ruimen. Dat hebben we op die goal na goed gedaan.'

Kansen voor de overwinning

Ondanks de stroeve eindfase had Ajax ook de kansen om donderdagavond de drie punten mee te nemen naar Amsterdam. Deze mogelijkheden waren er vooral tijdens de eerste helft, zag ook Pasveer. 'Gezien de wedstrijd ben je blij met een gelijkspel, maar ik vind dat we ook hier hadden kunnen winnen. Helemaal gezien de eerste helft. We hadden onze wil moeten opleggen en iets meer moeten doordrukken. Misschien is dat voor een latere fase, wanneer we iets meer wedstrijden in de benen hebben.'