'Dit is nou een back die ze in de ArenA graag zien'

door Bram Bark 121

Bron Voetbal International

'Dit is nou een back die ze in de ArenA graag zien'

door Bram Bark 121

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Anton Gaaei is volgens journalist Stef de Bont een back die ze in de ArenA graag zien, zo vertelt hij in een video van Voetbal International. Gaaei, die donderdag 17 augustus officieel werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax, is volgens De Bont een snelle verdediger met veel aanvallende kwaliteiten. De journalist vindt dat de Amsterdammers bij de transfers wel iets 'opmerkelijks' doen.

'Een van de grootste talenten in Scandinavië op die positie', gaat De Bont in op de transfer van Gaaei. 'Dit is zo'n jongen die ze in de ArenA graag zien. Een back die er constant overheen gaat en voorzetten geeft. Hij kan ook als een malle rennen. Vooral aan de bal is hij heel behendig.' Dat de nieuwe Ajax-aanwinst vooral aanvallend sterk is valt te verklaren: 'Hij is een buitenspeler die is omgeturnd tot back. Hij heeft één seizoen als vleugelverdediger gespeeld, en dat heeft hij erg goed gedaan.'

Met de aanvallende kwaliteiten van Gaaei lijkt het dus wel goed te zitten. In de U19 van Viborg FF wist hij (als buitenspeler) in 64 wedstrijden 28 keer het net te vinden. Volgens De Bont zijn de defensieve kwaliteiten van de Deen nog wel een 'dingetje waaraan gewerkt moet worden'. Het inzicht van Gaaei in aanvallend opzicht moet de mindere defensieve eigenschappen van de verdediger compenseren. De verdediger zelf gaf aan dat hij van aanvallen houdt, maar dat verdedigen natuurlijk ook belangrijk is.

Opmerkelijke transfer

De Bont begin het gesprek over Gaaei met te benoemen dat Ajax hier iets 'opmerkelijks' doet. 'Sánchez staat nog onder contract. Al lijkt hij wel onder weg naar FC Porto. Die jongen is gekomen met een bepaald perspectief. Sánchez is een jongen die zich door zou ontwikkelen. Die doen ze nu na een jaar al van de hand. Vervolgens kopen ze een nieuwe back (Gaaei, red) voor een soortgelijk bedrag, maar met een heel andere karakter. Gaaei is een heel ander type voetballer.' De Bont erkent dat de potentie in het eerste seizoen van Jorge Sánchez bij Ajax er niet is uitgekomen.

Gaaei's extra wapen

Ajax heeft met Gaaei een extra wapen in huis gehaald. 'Hij kan belachelijk goed ingooien. Een inworp rondom het zestienmetergebied van de tegenstander is een soort hoekschop', zegt De Bont. De journalist sluit af met te benoemen dat Gaaei een jonge jongen is die tijd nodig heeft, maar ook een jongen is met veel potentie.

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.