Ajax O17 verliest na strafschoppenreeks bekerduel met ADO Den Haag O17

door Jesse ter Haar 22

Ajax O17 is dinsdagavond onderuitgegaan in het bekertoernooi. De talenten namen het op tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag en werden uiteindelijk na een strafschoppenreeks uitgeschakeld. Tijdens de reguliere speeltijd was het Pharell Nash die, na een achterstand, de hoop terug in de Amsterdamse harten bracht, maar dat bleek niet voldoende.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

De eerste grote kans van de wedstrijd was via Pharell Nash voor Ajax O17. Hij kreeg de bal via een tegenstander in zijn voeten, maar hij kreeg niet genoeg kracht achter de bal om de keeper in de problemen te brengen. Het volgende gevaarlijke moment was meteen raak, maar dan wel voor ADO Den Haag. De thuisploeg kwam er snel uit, al had de spits nog bijna een half veld te overbruggen. Hij wist Ajax-talent Joeri Cruden echter van zich af te houden en in de verre hoek binnen te punteren.

Waar Ajax O17 hierna aan de bak moest, was ook de volgende kans voor ADO Den Haag. De rechtsbuiten van de opponent kon de achterlijn halen, gaf een voorzet én bereikte een medespeler, maar laatstgenoemde raakte de bal verkeerd. Na ruim een halfuur werd er een goal van de Amsterdammers afgekeurd. Amin Bouchouari wist Nash, die de bal op zijn beurt binnen geleed, te bereiken, maar de grensrechter stak zijn vlag in de lucht voor buitenspel.

Voor rust ontstonden er nog twee serieuze kansen voor Ajax O17. Eerst werd Levi Acheampong bereikt, maar hij slaagde er van dichtbij niet in de bal op doel te krijgen. Even later was het Ajax-goalie Martin Henrion die handelend moest optreden. Hij kon de bal na een kopbal van ADO Den Haag net over de lat tikken. Alsnog werd er gescoord voor rust en wel door Ajax O17. Thijmen Romers wist Acheampong tussen de linies te bereiken, waarna laatstgenoemde de bal liet vallen op Nash. De aanvaller nam de bal goed aan en rondde oog-in-oog met de goalie van ADO Den Haag rustig af.

Vlak na rust ontstond er een kans voor Ajax O17. Acheampong legde een vrije trap op het hoofd van Kennynho Kasanwirjo, maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd en mikte naast. Ruim tien minuten in de tweede helft was het Marley Alvarez Perez die kansrijk werd. Hij ging schuin op het doel van ADO Den Haag af, maar schoot de bal hoog in het zijnet. Na ruim een uur spelen werd er opnieuw een Amsterdams doelpunt afgekeurd. Acheampong werkte de bal tegen de touwen, maar opnieuw ging er een Ajax-goal niet door wegens buitenspel. Voor het verstrijken van de reguliere speeltijd waagden Alvarez Perez en Acheampong nog pogingen, maar zij wisten geen doel te treffen.

Nash en Joao da Silva ongelukkig

Omdat het een bekerduel betrof, volgde hierna een strafschoppenreeks. ADO Den Haag wist de eerste penalty in het doel te schieten, waarna Nash namens Ajax O17 de eerste strafschop miste. Hierna werden de Amsterdamse talenten succesvol vanaf de strafschopstip, totdat Miguel Joao da Silva aan de beurt was. Via hem miste Ajax O17 zijn tweede penalty en dat werd de ploeg van Paul Nuijten te veel. ADO Den Haag O17 won de strafschoppenreeks met 4-2.

Henrion; Fränkel, Kasanwirjo, Cruden, Bouchouari; Romers, Acheampong (90+7'), Ayyildiz; Barron (Joao da Silva 69'), Nash, Teuwsen (Alvarez Perez 51').

Bonevacia, Engel, Alvarez Perez, Koka, Joao da Silva, De Falco.

1-0 ADO Den Haag (17')
1-1 Pharell Nash (41')