Rulli en Argentinië O23 winnen tweede groepsduel Olympische Spelen ten koste van Irak

door Brent Tomassen 24

Gerónimo Rulli heeft het tweede groepsduel met Argentinië op de Olympische Spelen gewonnen. In Lyon werd Irak met 3-1 verslagen. Door deze zege houden de Argentijnen zicht op de knock-outfase. Rulli stond de gehele wedstrijd onder de lat.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

De Argentijnen moesten woensdagmiddag aan de bak, daar het eerste duel tegen Marokko op markante wijze verloren ging. De ploeg van Javier Mascherano schoot dan ook uit de startblokken. Thiago Almada, ooit vermeend Ajax-target, tekende na dertien minuten spelen aan voor de openingstreffer. In de blessuretijd van de eerste helft wist Irak de achterstand echter weg te poetsen middels een doelpunt van Aymen Hussein.

In de tweede helft werd, net als voor rust, de eerste treffer gemaakt door Argentinië. De pas ingebrachte Luciano Gondou schoot zijn ploeg weer op voorsprong. Ezequiel Fernandez stelde de overwinning vervolgens veilig door er kort voor tijd 3-1 van te maken. Zodoende was de eerste Argentijnse winstpartij op dit Olympische toernooi een feit. Een ticket voor de knock-outfase is echter nog niet bereikt, dus staat er bij de laatste groepswedstrijd tegen Oekraïne nog veel op het spel. Dit duel wordt dinsdag 30 juli wederom in Lyon afgewerkt.