Rulli en Argentinië O23 beginnen Olympische Spelen met nederlaag tegen Marokko na bizar einde

door Jon van Dam 101

Gerónimo Rulli heeft het eerste duel met Argentinië op de Olympische Spelen in Parijs verloren. In Saint-Étienne werd er na een bijzonder duel met 1-2 verloren van Marokko O23. De doelman van Ajax, die als dispensatiespeler meedoet, stond het gehele duel onder de lat.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Rulli, die deze zomer mogelijk nog vertrekt bij Ajax, zag zijn ploeg in de eerste helft op een 0-1 achterstand komen. Namens de Marokkaanse ploeg openende spits Soufiane Rahimi de score in de tweede minuut van de blessuretijd. Ook na rust waren de Argentijnen niet scherp. In de 51e minuut wist Rahimi de voorsprong én zijn doelpuntentotaal te verdubbelen: 0-2.

Vlak na de 0-2 bracht trainer Javier Mascherano Giuliano Simeone in. De zoon van Atlético Madrid-trainer Diego bracht na 68 minuten voetballen de spanning terug: 1-2. Lang leek het er niet op dat Argentinië een resultaat uit het vuur zou slepen, ware het niet dat in de voorlaatste minuut van de zeventien minuten durende blessuretijd alsnog de gelijkmaker leek te vallen. Cristian Medina kopte de bal uit een rebound in het doel, maar de goal zou uiteindelijk niet tellen.

Totale chaos in Saint-Étienne

Na de late gelijkmaker ontstond er chaos in het stadion doordat er allerlei toeschouwers het veld opkwamen. Ook werden spelers bekogeld met vuurwerk. De scheidsrechter besloot om het duel tijdelijk te staken. Pas twee uur later werd het duel uitgespeeld. Bovendien keurde de VAR de gelijkmaker van Medina af, waardoor Marokko O23 nog enkele minuten een 1-2 voorsprong moest verdedigen. De Atlasleeuwen bleven in het restant van het duel overeind en pakten zodoende de eerste driepunter.

FT | Argentinië O23 - Marokko O23 (1-2)