Oekraïne verlaat EK na bloedeloos gelijkspel tegen België

door Robin Ridder 338

Oekraïne is uitgeschakeld na een 0-0 gelijkspel tegen België. In een slaapverwekkend duel tussen de landen viel het doek uiteindelijk voor de mannen uit Oekraïne. Door deze uitkomst is Roemenië een van de mogelijke tegenstanders van Oranje. België treft Frankrijk in de volgende ronde.

In de eerste helft kon België geen vuist maken tegen de Oekraïners. Op een kans van Romelu Lukaku na kwamen de Belgen niet in de buurt van een doelpunt. De Zuiderburen hadden het lastig met de verdedigende tactiek van Oekraïne en was niet bij machte om daar doorheen te spelen.

In de tweede helft veranderde dit beeld van de wedstrijd eigenlijk niet. Oekraïne loerde op de counter en de Belgen kregen de bal. Net zoals in de tweede helft kon België geen grote kansen bij elkaar spelen. Oekraïne werd via spits Dovbyk nog een aantal keer dreigend, maar kwam dus ook niet tot scoren. Door deze uitslag treffen de Belgen Frankrijk in de achtste finale. Bij België speelde oud-Ajacied Jan Vertonghen de volledige negentig minuten mee.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

FT | Oekraïne - België (0-0)