Feyenoord kent valse start tegen Willem II, zeges voor PSV, AZ en FC Twente

door Jon van Dam 1023

Feyenoord heeft het eerste duel in de Eredivisie niet in een overwinning weten om te zetten. De Rotterdammers speelden op eigen veld gelijk tegen Willem II (1-1). PSV, AZ en FC Twente wisten wel te winnen en voegden zich bij FC Groningen, dat vrijdag NAC Breda over de knie had gelegd.

Bekijk hier de stand in de Eredivisie!

FT | Feyenoord - Willem II (1-1)

Feyenoord heeft in de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II averij opgelopen. De Rotterdammers domineerden grote delen van de wedstrijd, maar speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk in het eigen stadion. Al na twaalf minuten zette Antoni Milambo de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De jonge middenvelder kreeg de bal in het zestienmetergebied van Santiago Giménez en rondde fraai af in de linker bovenhoek.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar de tweede treffer, maar die viel - ondanks 84% balbezit - niet. In de 82e minuut kwam het Willem II van trainer Peter Maes op gelijke hoogte. Spits Kyan Vaesen was het eindstation van een aanval vanaf de rechterkant. De Belg kopte de bal goed in het doel: 1-1. In de slotfase zorgde Feyenoord voor een aantal dreigende momenten, maar scoren deed het niet meer.

Opstelling Feyenoord:

Wellenreuther; Geertruida, Kasanwirjo, Hancko; Nieuwkoop (Pedersen 79'), Zerrouki, Milambo (Timber 61'), López; Ivanušec (Hadj Moussa 61'), Paixāo, Giménez (Ueda 73').

Opstelling Willem II:

Didillon-Hödel; Sigurgeirsson (Nizet 81'), St. Jago, Behounek, Tirpan (Vermeulen 81'); Bosch (Bokila 74'), Lachkar, Sandra, Meerveld; Doodeman (Joosten 81'), Vaesen (Mathijsen 89').

1-0 Antoni Milambo (12')

1-1 Kyan Vaesen (82')

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | NEC - FC Twente (1-2)

FC Twente ging doordeweeks onderuit in het uitduel met RB Salzburg, maar rechtte zaterdagavond de rug tegen NEC. In het Goffertstadion wist de ploeg van Joseph Oosting met 1-2 te zegevieren. De Tukkers kwamen al na acht minuten op voorsprong door spits Sam Lammers, die een pass van Sayfallah Ltaief rustig afwerkte.

NEC nam vervolgens het initiatief in handen en werd daar in de 25e minuut voor beloond. Bart van Rooij gaf een mooie voorzet vanaf de rechterkant en Kodai Sano kon de bal goed binnenkoppen. Het laatste doelpunt werd tien minuten na rust gemaakt door centrumverdediger Alec van Hoorenbeeck. Hij kon uit een hoekschop volledig vrij inkoppen: 1-2.

Opstelling NEC:

Roefs; Van Rooij, Marquez, Nuytinck (Hansen 84'), Verdonk; Hoedemakers (Schöne 84'), González (Darelas 83'), Proper; Onal (Larsen 72'), Ouaissa, Sano.

Opstelling FC Twente:

Unnerstall; Regeer (Salah-Eddine 33'), Bruns, Van Hoorenbeeck, Kuipers; Steijn (Van Bergen 61'), Vlap (Eiting 72'), Kjølø; Rots (Taha 72'), Lammers (Mesbahi 87'), Ltaief (Van Wolfswinkel 61').

0-1 Sam Lammers (8')

1-1 Kodai Sano (28')
1-2 Alec van Hoorenbeeck (54')

FT | Almere City - AZ (0-1)

AZ is het Eredivisie-seizoen begonnen met een nipte overwinning. De manschappen van Maarten Martens boekten een 0-1 zege bij Almere City in een duel dat in het teken stond van rode kaarten. Nadat Ibrahim Sadiq de Alkmaarders in de vierde minuut op voorsprong had gezet, was AZ de eerste ploeg die in ondertal kwam te staan. Verdediger Maxim Dekker moest na 19 minuten inrukken vanwege een harde overtreding.

In de 35e minuut ontving Almere-aanvaller Guillaume een oliedomme rode kaart nadat hij Wouter Goes een trap gaf. Het bleef hier niet bij, want Ricardo Visus ontving ook een rode prent. De centrale verdediger speelde de bal te ver voor zich uit maakte daarna van achteren een overtreding op Jordy Clasie. AZ wist het duel over de streep te trekken en nam zodoende een 0-1 overwinning mee naar huis.

Opstelling Almere City:

Bakker; Floranus, Jacobs (Akujobi 59'), Visus, Zagaritis; Resink (Mattoir 60'), Ritmeester van de Kamp (Mamengi 81'), Balboa (Beaumont 86'); Guillaume, Robinet, Hansen (Nalic 81').

Opstelling AZ:

Zoet; Maikuma, Dekker, Goes, Wolfe; Koopmeiners, Clasie, Mijnans; Sadiq (Poku 57'), Parrott (Zeefuik 73'), Van Brederode (Van Bommel 90').

0-1 Ibrahim Sadiq (4')

Rode kaarten:

Maxim Dekker (AZ, 19')

Baptiste Guillaume (Almere City, 35')
Ricardo Visus (Almere City, 79')

FT | PSV - RKC Waalwijk (5-1)

Landskampioen PSV is het seizoen op overtuigende wijze begonnen. De formatie van Peter Bosz wisten op eigen veld RKC Waalwijk te verslaan met 5-1. Het verschil was in de eerste helft al drie doelpunten nadat Johan Bakayoko, Jerdy Schouten en Malik Tillman allen het net vonden.

In het tweede bedrijf ging het tempo omlaag en duurde het vrij lang voordat de Eindhovenaren weer wisten te scoren. Invaller Hirving Lozano loste een schot van afstand dat RKC-keeper Jeroen Houwen opmerkelijk genoeg te machtig was. Collega-doelman Walter Benítez ging kort daarna ook in de fout waardoor Richard van der Venne kon aantekenen voor een eretreffer. Het slotakkoord was echter voor Lozano, die zijn tweede doelpunt van de avond scoorde.

Opstelling PSV:

Benítez; Ledezma (Teze 69'), Flamingo, Boscagli (Dams 84'), Oppegard; Schouten, Veerman (Til 69'); Bakayoko, Tillman, Lang (Lozano 69'); De Jong (Pepi 69').

Opstelling RKC Waalwijk:

Houwen; Lelieveld, Van Eijma, Van den Buijs, Meijers (Familia-Castillo 78'); Roemeratoe, Oukili; Cleonise (Margaret 61'), Van der Venne (Niemeijer 78'), Lokesa (Weidmann 61'); Zawada.

1-0 Johan Bakayoko (9')

2-0 Jerdy Schouten (28')
3-0 Malik Tillman (36')
4-0 Hirving Lozano (73')
4-1 Richard van der Venne (77')
5-1 Hirving Lozano (79')

Ajax, Feyenoord en PSV spelen dit weekend hun eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. Scoor nu odds van 50.00 als Ajax, Feyenoord of PSV wint! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!