FC Groningen klopt mede-promovendus NAC Breda en kent goede start in Eredivisie

door Jon van Dam 78

FC Groningen is het nieuwe Eredivisie-seizoen vrijdagavond succesvol van start gegaan. De gepromoveerde ploeg van Dick Lukkien was tijdens de openingswedstrijd in eigen huis met 4-1 te sterk voor mede-promovendus NAC Breda. De Brabanders kwamen na zes minuten voetbal al in ondertal te staan.

Bekijk hier de volledige stand in de Eredivisie!

Het duel was zoals gezegd zes minuten oud toen NAC Breda de wedstrijd uit handen gaf. Enes Mahmutovic veroorzaakte een penalty doordat hij Jorg Schreuders vloerde. De centrale verdediger moest tot overmaat van ramp ook nog het veld ruimen. Leandro Bacuna zette de thuisploeg vanaf de stip op een 1-0 voorsprong.

In de 25e minuut verdubbelden de Groningers de score. Een steekpass van Luciano Valente bereikte Rui Mendes en de Duitstalige Portugees schoot de bal binnen. Zes minuten later kwam FC Groningen op een 3-0 voorsprong. Schreuders gaf een indraaiende voorzet vanaf de rechterkant en verdediger Marco Rente kopte de bal knap in de linker onderhoek.

Vlak na rust deed NAC Breda iets terug vanaf de penaltystip iets terug. Invaller Sven Bouland maakte een overtreding en Dominik Janosek benutte de strafschop feilloos: 3-1. Het slotakkoord was voor de plaatselijke FC, want op aangeven van Mendes zette Schreuders de 4-1 op het bord.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | FC Groningen - NAC Breda (4-1)

Opstelling FC Groningen:

Vaessen; Bacuna, Peersman (Bouland 46'), Rente, Stam (Pelupessy 82'); Schreuders, Hove, De Jonge (Duarte 71'), Valente (Willumsson 64'); Mendes, Van Bergen (Oosting 71').

Opstelling NAC Breda:

Bielica; Greiml, Mahmutovic, Van den Bergh, Royo Castell; Staring (Jensen 75'), Balard; Kuijpers (Koscelnik 12'), Kostorz (Fernandes 75'), Janosek (Garbett 85'); Ómarsson (Kaied 85').

Enes Mahmutovic (NAC Breda, 6')

Ajax, Feyenoord en PSV spelen dit weekend hun eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. Scoor nu odds van 50.00 als Ajax, Feyenoord of PSV wint! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!