Knipping concludeert: 'Het is niet zo dat Ajax op zoek moet naar een sjeik'

door Marco Bouwmeester 102

Bron Voetbal International

Knipping concludeert: 'Het is niet zo dat Ajax op zoek moet naar een sjeik'

door Marco Bouwmeester 102

Bron Voetbal International

Tom Knipping stelt dat Ajax niet financieel in de problemen zal komen, ondanks de rode cijfers van het afgelopen boekjaar. Zo noemt de journalist van Voetbal International enkele opties die verdere financiële malaise zullen voorkomen en vertelt hij over de oorzaken van het rampjaar.

Na de rode cijfers van het afgelopen boekjaar verwacht de club uit Amsterdam wederom rode cijfers voor het volgende boekjaar. Ondanks deze rode cijfers ziet Knipping nog geen reden tot paniek voor de Amsterdammers. Zo behoort bijvoorbeeld het verkopen van de beleggingsportefeuille tot de opties om aan geld te komen.

'Het belangrijkste is dat clubs zonder het voortbestaan in gevaar te brengen zo scherp mogelijk opereren. Ajax sloot vorig jaar daarom alvast een lening af van twintig miljoen euro, die aan het begin van de transferperiode nog niet was aangeroerd. Ook heeft Ajax van andere clubs nog transferbedragen tegoed. Door deze vorderingen te verkopen aan een financiële tussenpersoon, zou de club die kunnen omzetten in cash', zo schrijft Knipping.

Het spelen van Europees voetbal is logischerwijs van groot belang voor de financiële plannen van Ajax. Mocht het met de Europese ambities van de Amsterdammers volgend jaar misgaan, zijn er nog andere mogelijkheden volgens Knipping. 'Zelfs als Ajax volgend jaar helemaal geen Europees voetbal zou spelen, zijn er nog opties, zoals het verkopen van de beleggingsportefeuille en mogelijk een hypotheek op Sportpark de Toekomst. Kortom, het is nou niet zo dat Ajax in de problemen komt met het betalen van de rekeningen of op zoek moet naar een sjeik.'

Ajax loopt achter de feiten aan

Knipping benoemt het optimistische salarisgebouw en bestuurlijke chaos tot de grootste oorzaken van het rampjaar van Ajax. 'Door de cocktail van een optimistisch salarisgebouw en bestuurlijke chaos, loopt Ajax nu achter de feiten aan. Bezuinigen en met de rug tegen de muur staan op de transfermarkt, terwijl PSV en Feyenoord twee jaar op rij vanuit de Champions League dichterbij komen - dat leek toch tamelijk ondenkbaar toen Van der Sar en co een paar jaar geleden door de grachten stuurden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.