Ajax Vrouwen winnen in verlenging alsnog ruim van FC Kolos Kovalivka

door NielsOpdam 96

De Ajax Vrouwen hebben woensdagmiddag met 4-1 gewonnen van FC Kolos Kovalivka. Beide ploegen speelden tegen elkaar in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League tijdens een mini-toernooi in Denemarken. De Amsterdammers hadden wel een verlenging nodig om zich te plaatsen voor de finale van het mini-toernooi. Komende weekend speelt Ajax tegen Fiorentina. Daarna wacht dan nog een zware tweede voorronde tegen Paris Saint-Germain, VfL Wolfsburg, Real Madrid, Juventus of Arsenal óf Manchester City.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

De Ajax Vrouwen hadden de beste kansen en het spel speelde zich vooral af op de helft van de Oekraïense tegenstander. In de openingsfase kreeg Ajax kansen via Tiny Hoekstra en Danique Noordman. Maar dat de Amsterdamse ploeg het beste van het spel had, zegt niets over het scoreverloop. Na 26 minuten kwam FC Kolos Kovalivka namelijk op voorsprong.

Na een counter was het Violeta Tian die Regina van Eijk voorbij speelde en in een leeg doel de 0-1 binnenschoot. Na de 0-1 van FC Kolos Kovalivka kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. Al kreeg Quinty Sabajo van dichtbij nog dé kans op de gelijkmaker, maar zij wist niet te scoren. In de 65e minuut was daar toch de gelijkmaker voor de Ajax Vrouwen. Hoekstra was al de hele wedstrijd gevaarlijk en zij was dan ook degene die met het hoofd de gelijkmaker wist te produceren: 1-1.

Het elftal van Hesterine de Reus kreeg in de reguliere speeltijd nog een aantal goede kansen op de voorsprong, onder meer via Noordman, maar de kansen werden niet binnengeschoten. Vandaar moesten Ajax en FC Kolos Kovalivka een verlenging spelen om te bepalen wie er door gaat. In de verlenging was het al snel raak voor de Amsterdammers, om precies te zijn al na vijf minuten. Lotte Keukelaar schoot na een goede actie de 2-1 binnen.

Daarna kwamen de Ajax Vrouwen los en volgden kort achter elkaar de 3-1 en 4-1. Na 109 minuten wist Noordman wel het net te vinden. Ze schoot de rebound raak en zo kwam de ploeg van De Reus op 3-1. Uit een corner kreeg Sabajo de bal voor haar voeten. Zij schoot de bal mooi over de keepster heen en bepaalde de eindstand zo op 4-1. Hierdoor zijn de Ajax Vrouwen door naar de finale van het Deense mini-toernooi en houden ze zicht op Champions League-voetbal.

FT | Ajax Vrouwen -  FC Kolos Kovalivka (4-1)