Rulli en Argentinië O23 boeken tweede zege op Olympische Spelen en plaatsen zich voor kwartfinale

door Brent Tomassen 15

Argentinië O23 heeft zijn tweede zege in drie poulewedstrijden op de Olympische Spelen weten te winnen. De Zuid-Amerikanen versloegen, met Ajax-keeper Gerónimo Rulli onder de lat, de leeftijdsgenoten van Oekraïne met 0-2. Door deze zege gaan de beloften van Argentinië door naar de kwartfinale van het Olympisch toernooi.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

In de eerste helft werd er niet gescoord door één van beide ploegen. Twee minuten na rust mochten de Argentijnen juichen. Thiago Almada ontving de bal op het middenveld en kon vrij richting het doel dribbelen. De actie van de aanvallende middenvelder werd besloten met een prachtig schot vanaf een dikke twintig meter dat in de bovenhoek zeilde: 0-1.

In de eerste minuut van de blessuretijd gooide de ploeg van Javier Mascherano de wedstrijd in het slot. Invaller Claudio Echeverri stond nog geen tien minuten in het veld toen hij kon profiteren van een matige redding van de Oekraïense doelman. De aanvaller tikte van dichtbij de 0-2 binnen.

Door de zege plaatst Argentinië O23 zich als runner-up in Groep B, achter het foutloze Marokko O23, voor de kwartfinale van de Olympische Spelen. Hierin is de nummer één uit Groep A de tegenstander. De laatste wedstrijden uit deze groep worden dinsdag nog gespeeld. Frankrijk O23 maakt met zes punten uit twee wedstrijden de meeste kans om de Argentijnen te treffen. Het thuisland speelt tegen Nieuw-Zeeland O23.

FT | Oekraïne - Argentinië (0-2)