Jong Ajax wint besloten oefenwedstrijd eenvoudig van Vitesse

door Robin Ridder 70

Bron De Gelderlander

Jong Ajax heeft in een besloten oefenduel met 1-3 gewonnen van Vitesse. De talenten uit Amsterdam wisten woensdagmiddag in de eerste helft het verschil al te maken. Op Papendal won Ajax mede door twee doelpunten van Jan Faberski. Naci Ünüvar kwam ook nog in actie voor de Amsterdammers.

Volgens De Gelderlander waren de Amsterdammers in de eerste helft een stuk sterker dan Vitesse. Al voor de rust nam Ajax afstand van de Arnhemmers. Door doelpunten van Rico Speksnijder en Jan Faberski (twee keer) stond Ajax snel op een 3-0 voorsprong. Voor de rust deed de ploeg van John van den Brom nog wel iets terug en dat betekende ook meteen de eindstand.

Vitesse speelde de beide helften in compleet verschillende elftallen. Jong Ajax had een stuk minder selectiespelers meegenomen waardoor een groot deel negentig minuten moest maken. Onder anderen Naci Ünüvar kwam in actie bij de Amsterdamse beloften.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Vitesse en Jong Ajax komen elkaar komend seizoen mogelijk nog twee keer tegen in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor heeft de club wel een proflicentie nodig, en die is vanwege de huidige financiële situatie in het geding.

In juni werd voor Jong Ajax duidelijk hoe het speelschema er uit ziet voor aankomend seizoen. Frank Peereboom, de nieuwe trainer van de beloften, mag de eerste maand meteen aan de bak. Met wedstrijden tegen SC Cambuur, Jong AZ en Vitesse staan er direct mooie wedstrijden voor de boeg.