Een verzwikte enkel, hamstringklachten of een gescheurde meniscus: veel voetballers hebben tijdens hun carrière te maken met één of meerdere blessures. Gemiddeld missen internationals hierdoor zo’n 32 wedstrijden in hun hele professionele sportloopbaan. Onder de internationals die ooit voor Ajax speelden, gaat het om gemiddeld 22 wedstrijden. De vaakst geblesseerde Ajacied? Met 103 gemiste wedstrijden is dat Nicolai Boilesen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de UEFA, de FIFA en Transfermarkt.
De vergelijkingssite bracht voetbalblessures in kaart van alle spelers, die onderdeel waren van een landenselectie voor tenminste een WK- of EK-(kwalificatie)wedstrijd. In totaal gaat het om ruim 4.000 internationals die geboren zijn vanaf 1980. Vijftig van deze voetballers speelden ooit in hun carrière voor Ajax.
Boilesen vaakst geblesseerd
Boilesen heeft bij Ajax 103 wedstrijden gemist door ziekte of een blessure. Bij geen enkele (oud-)Ajacied ligt dit aantal zo hoog. In zijn Ajax-loopbaan raakte hij elf keer geblesseerd. De zwaarste blessure was in 2012, toen miste hij vijftig wedstrijden door een blessure aan zijn bovenbeen.
Het betreft overigens enkel de wedstrijden die hij ooit voor Ajax speelde. In zijn hele sportcarrière miste hij door zeventien blessures in totaal 179 wedstrijden. Deze drie internationals, die bij Ajax hebben gespeeld, zijn het vaakst geblesseerd geweest:
- Nicolai Boilesen: 103 wedstrijden gemist bij Ajax door blessure
- Joël Veltman: 87 wedstrijden gemist bij Ajax door blessure
- Kolbeinn Sigthórsson: 70 wedstrijden gemist bij Ajax door blessure
De Nederlandse internationals met de meeste gemiste wedstrijden zijn oud-vleugelaanvaller van FC Groningen, Arjen Robben (238), gevolgd door PSV-middenvelder Marco van Ginkel (191) en voormalig middenvelder van PSV en sc Heerenveen, Stijn Schaars (177).
Verzekeren voor veelvoorkomende sportblessures
Een scheuring is de oorzaak van de meeste gemiste wedstrijden onder alle internationals wereldwijd. Het gaat om ruim 23.500 wedstrijden in totaal. Ook een botbreuk, een verrekking en een operatie waren vaak de oorzaak van gemiste wedstrijden.
'Dit zijn natuurlijk enorme aantallen, maar in het amateurvoetbal liggen die aantallen helaas nog hoger. Ik adviseer de ruim 1 miljoen Nederlanders die voetballen om goed na te denken over de zorgverzekering. Soms kan een aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie heel verstandig zijn', vertelt Bas Knopperts, expert zorgverzekeringen bij Independer.
'Stel: je loopt een kuitblessure op en moet daarvoor vijf keer naar de fysio. Een behandeling kost al gemakkelijk 40 euro en dan krijg je een rekening van 200 euro in de bus. Een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie kan soms al vanaf zeven euro in de maand. Kijk dus goed op een vergelijkingssite. En wacht niet te lang: dat kan nog maar tot en met 31 december. Daarna moet je weer een jaar wachten', aldus Knopperts.
Een zorgverzekering vergelijken kan helpen met het vinden van een voordelige zorgverzekering die het best bij jouw wensen aansluit. Zo kan je na een vervelende blessure zo snel mogelijk weer het veld op zonder hier de hoofdprijs voor te moeten betalen.
Plaats reactie