Real Madrid recht de rug en overklast Borussia Dortmund na rust

door Jesse ter Haar 43

Real Madrid heeft dinsdagavond een grootse comeback gerealiseerd tegen Borussia Dortmund. De Duitse topclub kwam op een 0-2 voorsprong, maar ging uiteindelijk toch met 5-2 onderuit. Op dezelfde voetbalavond in de Champions League wist Oranje-international Tijjani Reijnders de show te stelen bij een zege van AC Milan op Club Brugge.

Om 18.45 uur stonden er dinsdag twee wedstrijden op het programma. Zo nam AC Milan het op tegen Club Brugge en aanvankelijk verliep dat niet eenvoudig voor de club uit Milaan. Het was Reijnders die opstond en zijn ploeg met twee goals aan een 3-1 zege hielp. Tegelijkertijd nam AS Monaco het op tegen Rode Ster Belgrado. De Franse club was veel te sterk voor de opponent: 5-1.

Later op de avond, om 21.00 uur, vonden er nog eens zeven wedstrijden plaats. Het grootste affiche was Real Madrid - Borussia Dortmund. Donyell Malen kroonde zich tijdens dat duel tot de man van de eerste helft. Hij bracht de Duitsers met een doelpunt en een assist op een 0-2 voorsprong. Na rust echter, stelde Real Madrid orde op zaken en werd er met 5-2 gewonnen.

PSV, de enige Nederlandse club die dinsdag in actie kwam in de Champions League, speelde met 1-1 gelijk tegen Paris Saint-Germain. De grootste verrassing van de avond vond plaats in Turijn. Juventus wist niet te scoren tegen VfB Stuttgart en kreeg wel één doelpunt tegen. Zodoende wisten de Duitsers met een 0-1 overwinning te verrassen in het miljardenbal.