Van de Beek scoort namens Girona, maar verliest na opmerkelijk duel van Feyenoord

door NielsOpdam 914

Donny van de Beek heeft in de Champions League met Girona verloren van Feyenoord. Het was een opmerkelijke wedstrijd, met onder meer twee eigen doelpunten en twee gemiste strafschoppen. Van de Beek wist de 2-2 te scoren, maar zag zijn ploeg uiteindelijk toch nog verliezen van de Rotterdammers.

Girona kwam na twintig minuten op voorsprong uit een corner. Verdediger David Lopez schoot de bal na een scrimmage op voorsprong. Kort daarna was het alweer gelijk. Een eigen doelpunt van Yangel Herrera zorgde voor de gelijkmaker namens Feyenoord. Na 33 minuten kwamen de Rotterdammers zelfs op voorsprong in Girona. Antoni Milabo kon na verdedigend geschutter binnenschieten. Drie minuten later kon Ayase Ueda er zelfs 1-3 van maken, maar de Japanner miste een penalty.

In de tweede helft zette de spectaculaire wedstrijd zich gewoon voort. Girona kreeg een penalty en daarmee een grote kans op de gelijkmaker, maar Bojan Miovski mistte de strafschop. Van de Beek schoot na 73 minuten toch de 2-2 binnen namens Girona. Het was zijn eerste doelpunt sinds 22 mei 2022, toen hij namens Manchester United scoorde tegen Arsenal. Uiteindelijk won Feyenoord dankzij - opnieuw - een eigen doelpunt. Ladislav Krejci werkte de 2-3 binnen, waardoor Girona de eerste thuiswedstrijd in de Champions League niet wist te winnen.

Girona kent drie oud-spelers van Ajax

Girona, vorig jaar nog derde in La Liga, is ook minder begonnen aan het nieuwe seizoen. Tot op heden werden in de Spaanse competitie negen punten uit acht wedstrijden gepakt. Het zorgt ervoor dat de club nu op de twaalfde plaats staat. In de Champions League werd in de eerste speelronde met 1-0 verloren op bezoek bij Paris Saint-Germain.

Bij Girona spelen meerdere oud-Ajacieden. Zo staan Daley Blind, Van de Beek en Gabriël Misehouy onder contract bij de Catalaanse club. Blind moet het duel missen vanwege een blessure. Van de Beek op zijn beurt hoopt in Spanje op betere tijden. Verder speelt ook Nederlander Arnaut Danjuma bij Girona.

FT | Girona - Feyenoord (2-3)