PSV knokt zich naar gelijkspel tegen Paris Saint-Germain

door Jesse ter Haar 1108

PSV heeft dinsdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Paris Saint-Germain. De Franse club was de bovenliggende partij, maar ook PSV werd aan de andere kant van het veld gevaarlijk. De Eindhovenaren kwamen zelfs op voorsprong, maar kort na rust werd de eindstand op het scorebord gezet.

FT | Paris Saint-Germain - PSV (1-1)

In de eerste helft ging het, ondanks grote kansen voor Paris Saint-Germain, behoorlijk gelijk op in Parijs. Het was Noa Lang die in de 34ste minuut zorgde voor de openingstreffer van de avond. De voormalig aanvaller van Ajax dribbelde naar binnen en schoot de bal strak in de korte hoek.

Waar PSV vol goede moed de kleedkamer uit kwam, gaf het de voorsprong in de tweede helft al snel weg. Binnen tien minuten was het Achraf Hakimi, de rechtsback die vaak hoog op het veld opdook, toonde zijn belang voor Paris Saint-Germain.

Uiteindelijk werd het voor PSV een kwestie van standhouden. In de slotfase leek het mis te gaan toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees, maar de VAR riep de arbiter naar de kant en uiteindelijk werd de strafschop teruggedraaid. Zodoende speelden Paris Saint-Germain en PSV met 1-1 gelijk.