Strijdbaar FC Twente komt net tekort tegen Red Bull Salzburg

door Jari Perridon 661

FC Twente is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de play-offs van de Champions League. In een kolkende Grolsch Veste wisten de Tukkers goed partij te bieden tegen Red Bull Salzburg, de wedstrijd eindigde in een enerverend 3-3 gelijkspel. De ploeg van Joseph Oosting kwam net iets te kort om de 2-1 nederlaag van vorige week om te buigen in een positief resultaat.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FC Twente kwam goed uit de startblokken en legde de eerste tien minuten veel energie in de wedstrijd. Veel kansen leverde dit echter niet op. Een vrijetrap van Michel Vlap die werd gekeerd door Janis Blaswich was in het eerste kwartier de enige kans voor FC Twente. Niet veel later kreeg de ploeg van Oosting de eerste klap te verwerken. Maurits Kjærgaard kwam oog in oog met Lars Unnerstall en legde de bal simpel in het doel. Niet veel later kwam Red Bull Salzburg door over de rechterkant, waarna Nene Dorgeles de bal hard tegen de touwen schoot. Na 25 minuten leek de wedstrijd gespeeld.

Het duurde vervolgens even voordat FC Twente weer tot kansen kwam. Vlak voor rust kopte Mees Hilgers binnen op aangeven van oud-Ajacied Carel Eiting, 1-2. De tweede helft begon dramatisch voor de Tukkers. Binnen een halve minuut na rust scoorde Red Bull Salzburg via Moussa Kounfolo Yeo en stond het 1-3.

FC Twente wist de knop snel om te zetten en bleef aandringen. Dit leidde tot de aansluitingstreffer in de 64ste minuut. Via Alec van Hoorenbeeck tekende FC Twente voor 2-3. FC Twente kreeg meerdere kansen op 3-3, maar zag hoe Vlap op knullige wijze een penalty weggaf in de 74ste minuut. Kjaergaard mocht aanleggen voor de penalty, die werd gepakt door Unnerstall. FC Twente voelde dat er nog wat te halen viel. In de 87ste minuut tekende Sem Steijn voor de gelijkmaker. Helaas voor de Twentenaren lukte het niet om er nog een doelpunt aan toe te voegen om zo een verlenging uit het vuur te slepen. FC Twente zal actief zijn in de groepsfase van de Europa League.

FT | FC Twente - Red Bull Salzburg (3-3) (4-5)