FC Twente doet zichzelf tekort en gaat onderuit tegen Red Bull Salzburg

door Brent Tomassen 250

FC Twente heeft in het heenduel in de derde voorronde van de Champions League een pijnlijke 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij Red Bull Salzburg. De ploeg van Joseph Oosting creëerde meerdere grote kansen, maar was slordig in de afronding. Pas in de absolute slotfase wist FC Twente nog iets terug te doen.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

FC Twente begon goed en kreeg meteen een enorme kans via Daan Rots. Na een prachtige pass van Alec van Hoorenbeeck en een voorzet van Mitchell van Bergen leek Rots de bal alleen nog maar binnen te hoeven tikken, maar doelman Janis Blaswich, ex-Heracles Almelo, bracht redding. Hierna volgde een aantrekkelijk duel met gevaarlijke momenten voor beide doelen.

Red Bull Salzburg werd sterker naarmate de eerste helft vorderde en vijf minuten voor rust werd de ban gebroken via Maurits Kjaergaard. De middenvelder nam een afvallende bal fraai op de slof en liet Twente-keeper Lars Unnerstall volkomen kansloos: 1-0. Ook vlak na rust waren de beste momenten voor de thuisploeg.

Na ruim een uur spelen kreeg FC Twente opnieuw een reuzekans, ditmaal via invaller Sam Lammers. De spits kopte de bal volledig vrijstaand echter hoog over. Vijf minuten voor tijd kregen de Tukkers de deksel voor de gemiste kansen keihard op de neus. Na een foute pass van Anass Salah-Eddine, mocht Kjaergaard na een korte combinatie aanleggen voor zijn tweede van de avond.

In de slotminuut mocht FC Twente nog aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Dit buitenkansje liet Michel Vlap niet liggen: 2-1. De treffer kwam te laat om nog echt op jacht te gaan naar een gelijkspel. Zodoende moet de ploeg uit Enschede over een week vol aan de bak in de eigen Grolsch Veste.

FT | Red Bull Salzburg - FC Twente (2-1)