Ajax Vrouwen plaatsen zich ten koste van Excelsior voor bekerfinale

door BadembaBarrie 3

De Ajax Vrouwen hebben zich zaterdagavond als eerste ploeg voor de finale van de KNVB Beker voor vrouwen. Een doelpunt van Chasity Grant was kort na rust genoeg voor de overwinning op Excelsior. In de finale wacht de winnaar van het duel tussen PSV en ADO Den Haag.

De Ajax Vrouwen hadden vanaf het begin een overwicht en drukten dat meermaals bijna uit in de score. Zo werd de buitenkant van de paal geraakt en kwam ook Sherida Spitse dichtbij een doelpunt.

Voor rust werd er echter niet gescoord, waardoor trainer Danny Schenkel een kwartier de tijd kreeg om zijn speelsters scherp te krijgen voor de tweede helft. Dat vertaalde zich binnen enkele minuten in de bevrijdende 1-0 van Grant. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven, waardoor de Ajax Vrouwen 4 juni in de agenda mogen zetten. Dan vindt de bekerfinale plaats tegen PSV of ADO.

Ook Ajax Vrouwen in de race voor dubbel

Evenals de mannen, zijn de Ajax Vrouwen nog volop in de race voor de dubbel dit seizoen. Naast de zaterdagavond afgedwongen finaleplaats in het bekertoernooi, draaien ze ook in de Eredivisie bovenin mee. Daar staan ze momenteel tweede met één punt achterstand op koploper FC Twente. Als de dubbel in de wacht wordt gesleept, zou dat voor de Ajax Vrouwen de derde in de historie zijn.