Nieuwbakken prof Barron toont dat hard werken loont bij Ajax

door Bram Bark 42

Nieuwbakken prof Barron toont dat hard werken loont bij Ajax

door Bram Bark 42

Laatst geüpdatet

Eternal Barron is het schoolvoorbeeld van dat hard werken beloond wordt. De zestienjarige buitenspeler zette vrijdag zijn krabbel onder zijn eerste profcontract, dat hem tot medio 2027 verbindt aan Ajax. Wie is de talentvolle Barron? Jeugdwatcher Bram Bark legt hem onder loep.

Barron maakte in de zomer van 2022 de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax. De rappe aanvaller, die komend seizoen in Ajax O17 speelt, heeft zich in de twee seizoenen in Amsterdam goed ontwikkeld en groeide uit tot dragende kracht. Op de lijstjes van de jeugdelftallen van Oranje ontbrak zijn naam vrijwel nooit, en dus is het begrijpelijk dat Ajax Barron graag wilde vastleggen.

En ondanks dat een aantal buitenlandse clubs, uit onder andere Duitsland, hem nadrukkelijk volgde, is dat nu dus gelukt. Bij Barron kan de term ‘hard werken wordt beloond’ wel heel letterlijk worden genomen. Tomeloze inzet, gretigheid en razendsnel zijn een aantal termen die mij direct te binnen schieten als ik aan Barron denk.

Aanstekelijk voor medespelers, vervelend voor tegenstanders

En die inzet en gretigheid is aanstekelijk voor zijn medespelers en heel vervelend, tegen het irritante aan, voor zijn tegenstanders. Bij verdedigers zeggen ze weleens dat je ze twee of drie keer voorbij moet voordat je er écht voorbij bent. Bij Barron geldt dat als je de bal van hem afpakt, dat je dat waarschijnlijk nog twee of drie keer moet doen.

Een overtreding hier en daar is iets wat trainers maar op de koop toe moeten nemen. Trainers die hem wel af en toe ook tot rust moeten manen, want de gretigheid en inzet van Barron zijn over het algemeen positieve eigenschappen, maar werken hem soms ook tegen. Het druistige is iets wat waarschijnlijk minder wordt naarmate Barron ouder wordt. Hopelijk komt dat ook zijn productiviteit ten goede.

Barron speelt doorgaans als links- of rechtsbuiten, maar heeft ook een aantal wedstrijden als aanvallende middenvelder gespeeld. Zijn toekomst lijkt echter op de flanken te liggen. Barron is naast zijn inzet ook met zijn snelheid en individuele actie een plaag voor verdedigers. Zowel in de omschakeling als in de kleine ruimte is het talent in staat om gevaar te stichten.

Meer dan alleen snelheid en drive

Door zijn snelheid en drive ben je geneigd te vergeten dat Barron ook in staat is uitstekend medespelers te bedienen. Voornamelijk in de wedstrijden dat hij als aanvallende middenvelder stond opgesteld, liet hij zien in de kleine ruimte weg te kunnen draaien bij tegenstanders en teamgenoten op maat te kunnen bedienen.

De pas zestienjarige Barron heeft logischerwijs nog veel stappen te zetten, maar beschikt over interessante eigenschappen om het ver te schoppen. Los van zijn voetballende kwaliteiten is zijn werkethiek zijn grootste pluspunt. Hard werken wordt beloond, dat toont Barron nog maar eens aan. Hopelijk werkt zijn eerste profcontract als extra motivatie om zo door te gaan.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.