Pasveer realistisch: 'Als je het laatste gedeelte ziet, mag je blij zijn met een punt'

door Timo Suur 35

Bron Ziggo Sport

Remko Pasveer kan leven met het 1-1 gelijkspel van Ajax op bezoek bij Slavia Praag, zo vertelt hij aan Ziggo Sport. De Amsterdammers kwamen op voorsprong in Praag, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

'Als je het laatste gedeelte ziet met tien man, mag je wel blij zijn met een punt', stelt een tevreden Pasveer. De goalie weet maar al te goed waar de kracht ligt van Slavia Praag. 'Ze hebben veel kopkracht en met voorzetten zijn ze erg gevaarlijk. Voor een groot deel hebben we dat goed kunnen voorkomen', aldus de goalie.

In de eerste helft kwam Ajax via een benutte strafschop van Branco van den Boomen op voorsprong. Ook Brian Brobbey kreeg twee grote kansen op een treffer, zo zag ook Pasveer. 'In de eerste helft hadden we die tweede treffer moeten maken met Brian. Dat is jammer. Dan heb je net iets meer lucht, maar uiteindelijk kan je tevreden zijn, denk ik.'

Tiental van Ajax sleept punt uit het vuur

Uiteindelijk eindigde het duel tussen Slavia Praag en Ajax in een 1-1 gelijkspel. In de tweede helft moest de ploeg van Francesco Farioli verder met een man minder, want Youri Baas kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De Amsterdammers wisten het gelijkspel wel uit het vuur te slepen en gaan zodoende met een punt terug naar Amsterdam.

De volgende tegenstander van Ajax in de Europa League is Qarabag. Die wedstrijd staat op het programma voor donderdag 24 oktober. Daarna volgen er voor Farioli en zijn ploeg nog wedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv (thuis), Real Sociedad (uit), Lazio (thuis), Rigas (uit) en Galatasaray (thuis).