Brobbey belangrijk voor Nederlands elftal met assist tijdens gelijkspel tegen Duitsland

door Brent Tomassen 2477

Het Nederlands elftal heeft de tweede wedstrijd van de Nations League met 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam razendsnel op voorsprong, maar gaf deze in een dramatische eindfase van de eerste helft weg. Na rust bleek Brian Brobbey goud waard met een assist.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Nederland kon bijna niet beter beginnen tegen Duitsland, want al in de tweede minuut was het raak. Brobbey stonds aan de basis van het doelpunt met een goede kaats naar Ryan Gravenberch. De middenvelder lanceerde op zijn beurt Tijjani Reijnders, die koel bleef oog in oog met doelman Marc-André ter Stegen: 1-0.

Nederland creëerde vervolgens een aantal grote kansen op de tweede treffer van de avond, maar faalde in de afronding. Na een kwartier kopte Denzel Dumfries, die vogelvrij stond, een vrije trap van Xavi Simons naast. Even later moest laatstgenoemde zelf scoren na een weergaloze pass van Gravenberch. Simons zag zijn inzet echter gekeerd worden door Ter Stegen.

Slotfase eerste helft vol tegenslag

Vlak voor rust stapelden de tegenslagen zich op voor Oranje. Eerst profiteerden de Duitsers optimaal van een fout van Matthijs de Ligt. Een eerste inzet kon doelman Bart Verbruggen nog keren, de rebound bleek een prooi voor Deniz Undav: 1-1. Hierna raakte Nathan Aké ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn hamstring, waarna Joshua Kimmich het drama voor de ploeg van Koeman compleet maakte door de 1-2 binnen te tikken.

Het Nederlands elftal kwam vervolgens wel goed uit de kleedkamer. Brobbey draaide op kenmerkende wijze weg van Nico Schlotterbeck en gaf op precies het goed moment voor. Brobbey zag zijn actie beloond worden met een assist, want Dumfries schoof van dichtbij binnen: 2-2.

Na de gelijkmaker volgden een aantal kansen voor Duitsland. Eerst schoot Kai Havertz van dichtbij over, daarna misten Undav en David Raum twee dotten van kansen. Nederland wist eigenlijk niets meer te creëren hierna, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Nederland en Duitsland gaan hiermee samen aan kop in de Nations League-groep met vier punten.

Opstelling Nederland:

Verbruggen; Dumfries, De Ligt (46' Van Hecke), Van Dijk, Aké (45' J. Timber); Schouten (46' Q. Timber), Reijnders, Gravenberch; Simons (73' Geertruida), Brobbey (81' Weghorst), Gakpo.

Wissels Nederland:

Flekken, Olij, Geertruida, Hato, Van Hecke, J. Timber, Q. Timber, Malen, Weghorst, Zirkzee, Kluivert.

Opstelling Duitsland:

Ter Stegen; Kimmich, Tah (46' Anton), Schlotterbeck, Raum; Andrich (64' Can), Havertz, Groß (64' Pavlovic); Wirtz, Undav (64' Beier), Musiala (89' Führich).

Wissels Duitsland:

Baumann, Nübel, Anton, Mittelstädt, Koch, Henrichs, Führich, Pavlovic, Can, Stiller, Beier.

1-0 Tijjani Reijnders (2')
1-1 Deniz Undav (38')
1-2 Joshua Kimmich (45+3')
2-2 Denzel Dumfries (50')

Weet jij de juiste winnaar van Nederland - Duitsland te voorspellen? Zet in en ontvang een odds boost van 50 of 100 keer je inzet! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!