Ajax boekt nipte zege in matig oefenduel met Rangers FC

door Brent Tomassen 2474

Ajax heeft de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding met 2-1 weten te winnen. Kian Fitz-Jim en Branco van den Boomen wisten voor rust te scoren, waarna er in de tweede helft geen doelpunten meer vielen. Wel raakten de Amsterdammers nog tweemaal de lat.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

In de zevende minuut kreeg Ajax de eerste kans van de wedstrijd. Christian Rasmussen gunde Chuba Akpom een schietkans na een goede aanval, maar de spits zag zijn schot gekraakt worden door een verdediger. Hierna volgden al snel kansen voor Kenneth Taylor, een schot dat over ging, en opnieuw Akpom. Bij de laatste poging wist doelman Jack Butland kanp redding te brengen op een goede kopbal van de aanvaller.

In de 27e minuut mochten de Ajacieden wel juichen. Jordan Henderson besloot een vrije trap snel te nemen richting Taylor, die werd neergelegd door Butland. In de nasleep van dit moment kon Fitz-Jim de bal in het lege doel schuiven, waardoor het geen penalty, maar een treffer werd voor de Amsterdammers: 1-0.

Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Tom Lawrence schoot vanaf een meter of twintig de bal een vrije trap achter Diant Ramaj. Ook Van den Boomen bleek even later succesvol uit een vrije trap, al mocht hij daar ook Butland voor bedanken. De goalie schatte de poging in de korte hoek niet goed in en de bal ging onder hem door tegen het net: 2-1. Dit was tevens de ruststand in Wezep.

Na rust viel er, mede door een hoop wisselingen, een stuk minder te genieten. Rangers FC kreeg via Scott Wright een goede kans op 2-2, maar Ramaj stond goed op zijn post. Steven Berghuis maakte na een uur spelen zijn rentree, maar los van deze wissel waren er aan de kant van de Amsterdammers weinig hoogtepunten te noteren. Berghuis kreeg in minuut negentig nog een grote kans aangereikt door Carlos Forbs, maar via de doelman ging de inzet tegen de lat. Een minuut later trof ook Julian Rijkhoff de lat.

Ramaj; Rensch (61' Gaaei), Medić, Baas, Wijndal; Henderson, Taylor, Van den Boomen (61' Berghuis); Fitz-Jim (46' Banel), Akpom, Rasmussen .