Šutalo verliest eerste EK-wedstrijd met Kroatië ruim van Spanje

door Brent Tomassen 1299

Spanje is goed begonnen aan het EK in Duitsland. De ploeg van Luis de la Fuente won overtuigend met 3-0 van Kroatië. Hiermee gaan de Spanjaarden aan kop in Groep B, waar later op zaterdag Italië en Albanië nog tegenover elkaar staan. Josip Šutalo speelde de hele wedstrijd, Borna Sosa bleef op de bank.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Spanje begon goed aan de wedstrijd, maar wist het overwicht in de openingsfase nog niet om te zetten in grote kansen. Na het eerste kwartier kwam Kroatië beter in de wedstrijd en een aantal keer gevaarlijk rond het strafschopgebied van de tegenstander. Na een klein half uur wist Álvaro Morata echter de ban te breken namens Spanje. De spits ontsnapte aan de buitenspelval na een pass van Fabían Ruiz en rondde beheerst af: 1-0.

Enkele minuten later was Ruiz zelf de gevierde man. De middenvelder van Paris Saint-Germain kapte zich op knappe wijze vrij en schoot. Hierna kreeg Kroatië dé kans op de aansluitingstreffer via Ante Budimir, maar hij kwam net tekort na een scherpe voorzet van Joško Gvardiol. Vlak voor het rustsignaal was het aan de andere kant weer raak. Dani Carvajal liep een scherpe voorzet binnen: 3-0.

In de tweede helft gebeurde een stuk minder dan voor rust. Spanje hoefde niet meer en Kroatië wist mondjesmaat iets te creëren. Tien minuten voor tijd mocht Bruno Petković aanleggen voor een strafschop, maar hij faalde. De rebound ging er wel in, maar deze goal werd afgekeurd vanwege te vroeg inlopen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 3-0 zege voor Spanje.

FT | Spanje - Kroatië (3-1)

Opstelling Spanje:

Simón; Carvajal, Nacho, Le Normand, Cucurella; Rodri, Fabían Ruiz, Pedri (59' Olmo); Yamal, Morata (67' Oyarzabal), Williams (67' Merino).

Wissels Spanje:

Raya, Remiro, Laporte, Navas, Vivian, Olmo, Zubimendi, Pérez, López, Baena, Merino, Grimaldo, Joselu, Oyarzabal, Torres.

Opstelling Kroatië:

Livaković; Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol; Modrić (65' Mario Pašalić), Brozović, Kovačić (65' Sučić); Majer, Budimir (56' Perišić), Kramarić (72' Petković).

Wissels Kroatië:

Labrović, Ivušic, Erlić, Sosa, Vida, Juranović, Perišić, Mario Pašalić, Marko Pašalić, Ivanušeć, Pjaca, Sučić, Baturina, Vlašić, Petković.

1-0 Álvaro Morata (29')
2-0 Fabían Ruiz (32')
3-0 Dani Carvajal (45+2')

80' Bruno Petković (Kroatië) mist strafschop

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!