Invaller Traoré scoort en wint met Burkina Faso uitwedstrijd tegen Burundi

door Jon van Dam 17

Bertrand Traoré en Burkina Faso hebben zondagavond een uitoverwinning geboekt in de kwalificatie voor de Afrika Cup. De Ajacied wist met zijn land met 0-2 te winnen op bezoek bij Burundi. De linkspoot kwam als invaller binnen de lijnen en nam ook de tweede treffer voor zijn rekening.

Afgelopen donderdag stonden beide landen ook al tegenover elkaar. Toen trok Burkina Faso ook al aan het langste eind: 4-1. Ditmaal begon Traoré echter vanaf de reservebank. Hij zag dat zijn land goed uit de startblokken kwam. In de vijfde minuut zette spits Mohamed Konate Burkina Faso op 0-1 op aangeven van Cedric Badolo.

Het duurde uiteindelijk tot de 64e minuut voordat Traoré, evenals oud-Ajacied Lassina Traoré, inviel bij Burkina Faso. De bezoekers waren in de tweede helft sterker dan Burundi, al werd het krachtsverschil niet direct omgezet in doelpunten. Pas in de blessuretijd werd de voorsprong verdubbeld. Traoré liet keeper Jonathan Nahimana kansloos vanaf de strafschopstip. Na vier gespeelde wedstrijden staat Burkina Faso eerste in de groep met tien punten. Senegal kan dinsdag op gelijke hoogte komen als het weet te winnen bij Malawi.

FT | Burundi - Burkina Faso (0-2)

Opstelling Burkina Faso:

Ouedraogo; Kabore, Dayo, Tapsoba, Yago; Toure, Simpore, Badolo (Salou 83'); Bande (D. Ouattara 64'), Konate (L. Traoré 64'), A. Ouattara (B. Traoré 64').

Wissels Burkina Faso:

Nikiema, Aziz Ki, Bouda, Camara, Djiga, Mare, Nagalo, D. Ouattara, Ouedraogo, Salou, B. Traoré, L. Traoré.

0-1 Mohamed Konate (5')
0-2 Bertrand Traoré (90+4', pen.)

- Drie dagen geleden namens Burkina Faso en Burundi het ook tegen elkaar op. Traoré was toen goed voor een assist tijdens een 4-1 overwinning.