Traoré helpt Burkina Faso met assist aan ruime zege op Burundi in Afrika Cup-kwalificatie

door Jon van Dam 18

Bertrand Traoré heeft met Burkina Faso donderdag een ruime thuisoverwinning geboekt op Burundi in de kwalificatie voor de Afrika Cup. In de hoofdstad Ouagadougou werd het 4-1 voor het thuisland. Traoré speelde 78 minuten mee en verzorgde de assist bij de 1-0 van Dango Ouattara.

Traoré, die de laatste tijd op zowel fysiek als mentaal vlak goed in zijn vel zit bij Ajax, begon donderdagavond aan zijn 79e interland voor Burkina Faso. Nadat Burundi in de vierde minuut nog brutaal de leiding had genomen, nam de koploper in Groep L het heft in handen. Op aangeven van Traoré zette Bournemouth-speler Ouattara Burkina Faso op gelijke hoogte: 1-1.

Nog voor rust stelde Burkina Faso orde op zaken. Een minuut na de gelijkmaker scoorde Sacha Banse de 2-1 op aangeven van rechtsback Issa Kabore. In de 44e minuut bepaalde Ouattara met zijn tweede treffer de ruststand op 3-1. In het tweede bedrijf werd er nog een keer gescoord. Issoufou Dayo nam kort na rust de vierde treffer voor zijn rekening.

FT | Burkina Faso - Burundi (4-1)

Opstelling Burkina Faso:

F. Ouedraogo; Kabore, Dayo, Tapsoba, M. Ouedraogo; Aziz Ki (Badolo 69'), Banse (Simpore 69'), Toure; B. Traoré (Camara 78'), L. Traoré (Konate 77'), Ouattara (Bande 69').

Wissels Burkina Faso:

Nikiema, Badolo, Bande, Boni, Camara, Djiga, Konate, Nagalo, Simpore, Yago.

0-1 Bienvenue Kanakimana (4')

1-1 Dango Ouattara (33')
2-1 Sacha Banse (34')
3-1 Dango Ouattara (44')
4-1 Issoufou Dayo (49')

- Het is voor Bertrand Traoré en Burkina Faso de eerste van twee wedstrijden tegen Burundi tijdens de huidige interlandperiode.