Ajax O15 geeft voorsprong uit handen en verliest van FC Nordsjaelland O15

door Jesse ter Haar 5

Ajax O15 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen FC Nordsjaelland O15 verloren. De wedstrijd vond plaats op Sportpark de Toekomst en hoewel de talenten via Denzel Darko al vroeg op voorsprong kwamen, gingen de Denen uiteindelijk met een 1-2 zege aan de haal.

FT | Ajax O15 - FC Nordsjaelland O15 (1-2)

De eerste kans van de wedstrijd was dinsdag ook meteen raak. Denzel Darko profiteerde van een voorzet van Jaden Soesanna, die via een Deense opponent bij de aanvaller terechtkwam. Darko schoot de bal hard in het dak van het doel. Enkele minuten later was Soesanna opnieuw betrokken bij gevaar. Samen met Chris Tujeehut probeerde hij kansrijk te worden, maar de twee vergaten af te drukken. Uiteindelijk deed Esad Deniz dat wel, maar hij scoorde vanuit buitenspelpositie.

Hierna brak er een fase aan waarin FC Nordsjaelland erin slaagde gevaarlijker te worden. De linksbuiten van de bezoekers werd diep gestuurd, maar vlak voordat hij kon schieten, kreeg Mert Akbuga nog een voet tegen de bal. Even later was de Ajax-defensie wel geklopt, toen een middenvelder van de Deense tegenstander opdook voor de neus van Ajax-doelman Milan Johnson. Hij kon de bal niet keren, maar zag de bal uiteindelijk naast gaan.

In de laatste fase van de eerste helft kreeg Ajax O15 nog twee kansen. Eerst was het Imran Talai die na een kapbeweging de bal in de handen van de doelman schoot en even later lieten opnieuw Soesanna en Tujeehut het na om af te drukken. De laatste kans van het eerste bedrijf was voor FC Nordsjaelland. Johnson wist echter goed in te grijpen toen een tegenstander hem na een dieptepass probeerde te passeren.

Na de rust ging het al snel alsnog fout. De linksbuiten van de bezoekers werd met een steekpass alleen voor doelman Jens Bouhuis gezet en hoewel de keeper in eerste instantie wist te redden, was hij kansloos in de rebound. Kort hierna werd Ajax O15 alweer gevaarlijk. Eerst was het Redha Babiker die de bal tegen de paal schoot, waarna Darko de bal in de nastoot niet langs de keeper van FC Nordsjaelland kreeg.

Waar Ajax O15 het dus naliet om te scoren, deed FC Nordsjaelland dat al snel wél voor de tweede keer. Het ging mis in de opbouw van Ajax en de tegenstander speelde het vakkundig uit: 1-2. De volgende kans was opnieuw door Deniz. Hij kreeg de bal door Akbuga op zijn hoofd gelegd, maar raakte de bal niet goed en kopte naast. Hierna was het vrijwel gedaan met de noemenswaardige momenten en dus ging Ajax O15 met 1-2 onderuit.