RdB: 'Denk dat hij met Neres gaat starten'

door Thijs Zwagerman 6

RdB: 'Denk dat hij met Neres gaat starten'

door Thijs Zwagerman 6

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer denkt, evenals het AD, dat Ajax zondagmiddag met David Neres in de basis gaat starten. De Braziliaan is de afgelopen weken erg belangrijk geweest voor de Amsterdammers en De Boer denkt dan ook dat Ajax-trainer Erik ten Hag niet meer om hem heen kan.

'Ik denk Neres, want die jongen zal nu ook denken: "Ik heb geweldig gespeeld tegen Bayern en een assist gegeven tegen Benfica"', zo antwoordt De Boer op de vraag met wie hij denkt dat Ten Hag gaat beginnen: Donny van de Beek of David Neres. De oud-Ajacied vervolgt: 'Hij (Neres, red.) heeft natuurlijk een bepaalde status. Vorig seizoen was zijn rendement absoluut niet slecht, dus hij zal ook zeggen: "Trainer, wat dacht je ervan?". Meestal zijn die jongens broodvoetballers. Ajax is een tussenstation, want ze willen eigenlijk verder.'

Buiten de moeilijke keuze tussen Neres en Van de Beek om, verwacht De Boer niet dat Ajax veel zal veranderen tegen Feyenoord: 'Ajax speelt gewoon hun eigen spel. Die willen doen wat ze altijd doen en dat is het spel dicteren. Dan ligt het aan de tegenstander tot hoe ver ze dat toelaten en of Ajax er onderuit kan voetballen als Feyenoord volle bak gaat. Op dit moment verwacht je dat Ajax dat gewoon moet kunnen, want ze zijn in goede vorm. Maar ja, elke wedstrijd is weer anders', zo besluit De Boer bij FOX Sports.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.